Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Skupština FK Sloboda službeno još nije zakazana: Prozivka na Tušnju 7. januara, moguć povratak Efendića

Preuzmite sliku

Skupština FK Sloboda službeno još nije zakazana, ali se nezvanično saznaje da bi sjednica najvišeg zakonodavnog tijela kluba iz Rudarske 2 mogla biti održana 10. januara.

Tri dana prije zakazana je prozivka nogometaša Slobode i još nije poznato ko će sve doći na početak priprema za drugi dio sezone s obzirom na to da su neki igrači već napustili Tušanj, drugi se spremaju, a informacija o novim igračima – nema!

Amer Ordagić karijeru će nastaviti u Norveškoj, Sulejman Krpić je bio na razgovorima u Kataru, vratar Filip Erić je prešao u Zvijezdu 09 iz Etno-sela Stanišići, Ismar Hairlahović, navodno, pregovara sa Zrinjskim, jer mu ističe ugovor.

Ibrahim Škahić traži veću plaću za ostanak u redovima „crveno-crnih“, ekipu su već napustili Miloš Kalezić i Almedin Ziljkić, a neizvjestan je i ostanak Milana Ćuluma.

Prema nezvaničnim informacijama, čelnici Slobode pregovaraju o povratku na Tušanj sa Samirom Efendićem iz Sloge (Simin Han), te sa više premijerligaških igrača, ali se imena drže u tajnosti.

Ko će otići s Tušnja za sada se ne zna. Iz pouzdanih izvora Fena saznaje da je trener Slavko Petrović napravio popis igrača na koje ne računa u drugom dijelu sezone, te zbog isteka ugovora mogu otići drugdje ili na posudbu, ako su pod ugovorom – Ismar Tandić, Adnan Zukić, Adnan Jahić, Zvjezdan Đorđilović, Anel Husić, a na pozajmicu Edin Salkić i Adnan Mujkić.

Uprava kluba ovih dana objavila je izvještaj o aktivnostima unazad 12 mjeseci, koliko rukovode klubom, s ciljem upoznavanja javnosti o finansijskom stanju i izmirenim dugovanjima prema igračima i uposlenicima.

– Ukupno identifikovane obaveze prema poreznim vlastima FK “Sloboda“ Tuzla iznosile su 6.730.798,35 KM, od toga osnovni dug iznosi 2.777.327,07 KM, dok su kamate 3.953.471,20 KM. Potpisivanjem Sporazuma o reprogramu duga u aprilu 2017. godine na period od 10 godina sa Poreznom upravom FBiH i redovnim servisiranjem obaveza, omogućen je otpis gore navedenih kamata (3.953.417,20 KM). Redovno se servisiraju rate reprograma u mjesečnom iznosu od 23.247,95 KM, a do sada je, u 2017. godini, izmireno devet rata u ukupnom iznosu 209.231,55 KM.

Po kontroli finansijske inspekcije, nakon potpisivanja Sporazuma o reprogramu duga, utvrđene su dodatne obaveze prema Poreskoj upravi FBiH u iznosu od 716.518,95 KM koje se također odnose na period do 31.12.2016. godine. Potpisan je novi sporazum o servisiranju poreznog duga, a mjesečna rata sada iznosi oko 28.000 maraka -navedeno je, pored ostalog, u izvještaju Uprave FK Sloboda. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,