Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Samir Merzić: Nek pogodi i Pirić, svejedno je, samo da slavimo pobjedu

Preuzmite sliku

Danas je na stadionu Tušanj održana press konferencija FK Sloboda povodom utakmice 13. kola BHT Premijer lige BiH u kojem Sloboda na Tušnju dočekuje ekipu Širokog Brijega.

  • press-sloboda-siroki20161021_125955
  • Prisutnim novinarima obratili su se šef stručnog šaba Vlado Jagodić i strijelac jedinog pogotka u Kup utakmici protiv Širokobriježana, Samir Merzić.

    Jagodić pred meč sa Širokim Brijegom može računati na sve fudbalere osim Harisa Mehmedagića koji mora pauzirati zbog žutih kartona.

    Znam da će tim Širokog nastupiti u izmjenjenom sastavu za razliku od Kup utakmice i mi smo na to spremni. Zbog vremenskih neprilika teren nije baš u najboljem stanju i zato će današnji trening biti odrađen na pomoćnom stadionu. U srijedu smo imali određeni pad u igri nakon čega je protivnik stvorio nekoliko izglednih prilika i to se ne smije ponoviti. Važna nam je podrška publike i navijača sa tribina i vjerujem da uz njih možemo do povoljnog rezultata” – kazao je Jagodić.

    U tim se vraća Ivan Kostić dok će za nastup jedino biti upitan Nemanja Stjepanović kojeg je Jagodić na poluvremenu izveo iz igre u Kup utakmici iz kako kaže predostrožnosti.

    Ekipa nakon današnjeg treninga borvit će u karantinu sve do početka sutrašnje utakmice koju će gledatelji imati priliku pratiti u direktnom prenosu.

    Ne očekujem neku fudbalsku ljepoticu na Tušnju to moram kazati, važno je da pobijedimo i osvojimo tri boda bilo to rezultatom 5:4 ili 1:0, svejedno je” – kazo je Jagodić uz konstataciju da će mjesta u prvih 11 imati samo oni najspremniji i da Sloboda treba preuzeti ulogu favorita protiv Širokog Brijega.

    Igrač odluke u Kup utakmici protiv Širokog Brijega Samir Merzić je kazao se nada pobjedi sutra i novim bodovima:

    O Širokom Brijegu manje, više sve znamo. Najmanje je bitno ko će da bude strijelac, što se mene tiče to može da bude i golman Pirić samo da na kraju slavimo. Ovo je dosta čudna situacija da igramo sa istim protivnikom tri utakmice uzastopno, to mi se dešava prvi put u karijeri” – kazao je Merzić.

    Utakmica između Slobode i Širokog Brijega igra se sutra na stadionu Tušanj od 15:00 sati.

    Podsjetimo, posljednju prvenstvenu pobjedu Sloboda je na Tušnju ostvarila 20. avgusta kada su Crveno-crni rezultatom 2:0 savladali Čelik iz Zenice. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje