Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sakib Malkočević: Napravili smo ogroman uspjeh!

Preuzmite sliku

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine i pored minimalnog poraza od Engleske, po drugi put je uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Selektor Sakib Malkočević nije krio oduševljenje nakon velikog rezultata:

„Napravili smo zaista ogroman uspjeh, ravan čudu. Igrali smo protiv veoma kvalitetnih ekipa u teškoj grupi. Pokazali smo da ovdje itekako ima talenta. Treba samo ulagati u sport i rezultati će doći. Bilo je puno kombinacija pred ovaj meč, ali mi smo morali da se skoncentrišemo na sebe. Englezi su danas imali veći posjed lopte, ali mi smo dobro stajali na terenu i uspjeli se odbraniti. Ni taj primljeni pogodak nas nije omeo i nastavili smo da igramo staloženo protiv možda i najbolje evropske ekipe u ovom uzrastu. Sve čestitke igračima i kolegama iz stručnog štaba. Zasluženo sa Engleskom idemo na Evropsko prvenstvo.“

Pohvalio je Malkočević i uslove koje je naš tim imao u Etno selu Stanišići: „Posebno želim da se zahvalim domaćinima koji su nam bili na raspolaganju sve vrijeme boravka u Stanišićima. Imali smo vrhunske uslove za rad. Moramo pohvaliti i atmosferu na tribinama, jer momci su u sva tri susreta imali veliku podršku publike.“ (nfsbih.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,