Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rusija u žestokoj borbi protiv huligana: Za svaki incident kazna zatvora i protjerivanje iz zemlje

Preuzmite sliku

Navijačima koji budu pravili nerede na Svjetskom prvenstvu u fudbalu 2018. u Rusiji prijeti kazna od 14 dana zatvora i, ako to budu stranci, protjerivanje.

Ruske vlasti svim navijačima garantuju bezbjednost, pa će poznatim stranim huliganima biti onemogućen ulazak u Rusiju tokom prvenstva.

Najveći problem za navijače biće smještaj – trenutno je rezervisano više od 60 odsto kapaciteta u moskovskim hotelima za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u fudbalu naredne godine, navode sportski portali. Najviše se traži jeftiniji smještaj u malim hotelima i hostelima, a slobodna mjesta na takvim lokacijama u centru Moskve već danas je gotovo nemoguće pronaći.

Nedavno je FIFA izvršila inspekciju i prošla sve gradove domaćine, odnosno mjesta i stadione na kojima će biti igrane utakmice. Svjetsko prvenstvo biće igrano u 11 gradova.

Moskva će imati dva stadiona na kojima će se igrati utakmice, a po jedan je u Sankt Peterburgu, Sočiju, Kazanju, Saransku, Kalinjingradu, Volgogradu, Rostovu na Donu, Nižnjem Novgorodu, Jekaterinburgu i Samari. Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine biće održano od 14. juna do 15. jula. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje