Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Romin trener Spalletti: Pjanić je pravi šampion

Preuzmite sliku

Veliki derbi 17. kola italijanske Serie A u subotu će u Torinu odigrati Juventus i Roma, lider i drugoplasirani tim na tabeli, ujedno sadašnji i bivši klub Miralema Pjanića, reprezentativca BiH. Luciano Spalletti, trener Rome, je u najavi derbija pohvalno govorio o Pjaniću, kojeg je nazvao pravim šampionom, javlja Anadolu Agency (AA).

Pjanić je u ljetnom prelaznom roku odlučio da sam plati dio obeštećenja kako bi iz Rome prešao u Juventus, ali Spalletti tu ne vidi ništa loše i ističe da je njihod odnos ostao sjajan.

“Pjanić je već dolazio da nas vidi kada smo igrali sa Torinom i ručao je s nama. Svaki put kada priča sa nekim od igrača na telefon traži i mene da čuje. Učinio sam da se osjeća važnim, dao sam mu ključeve Rome stavivši ga ‘dublje’ od Danielea De Rossija. U vrijeme kada je bio u Romi dao je puno za nas, zato što je on pravi šampion. Uvijek smo se šalili jedan s drugim, jer postoji uzajamno poštovanje između nas”, kazao je Spalletti za italijanske medije.

Strateg Rome posvetio je pažnju i napadačkom duelu između Edina Džeke i Gonzala Higuaina o kojem bruji cijela fudbalska Italija.

“Vidio sam da su tokom sedmice njih dvojica najčešće bili u centru pažnje, ali naši timovi imaju i drugih vrijednosti, kao što su na primjer golmani, Ginaluigi Buffon i Wojciech Szczesny. Jedan od njih ima veliku fizičku i mentalnu snagu, Buffon, koji je Andreom Barzaglijem i Leonardom Bonuccijem napravio naš nacionalni tim velikim. Szczesny ima kvalitet, ali još mora da sakuplja iskustvo”, kazao je Spalletti i onda se osvrnuo na duel dva napadača:

“U dobroj smo poziciji, ako poboljšamo našu odbranu i duel Higuaina i Džeke će biti uravnotežen. Džeko je neko ko sa Higuainom može da se bori za titulu najboljeg strijelca. Postoj i drugi napadači, kao Paulo Dybala, ali mislim da će na kraju sezone, ako budu igrali redovno, njih dvojica biti broj jedan i dva.”

Nakon 16 odigranih kola Juventus je lider na tabeli sa 39 bodova, a Roma ga slijedi sa četiri manje. Derbi na stadionu Juventus u Torinu igraće se u subotu sa početkom u 20:45 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,