Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Robert Prosinečki pojasnio zašto nema Asmira Begovića na spisku

Preuzmite sliku

Nakon što je objavio spisak igrača za prijateljske utakmice sa Bugarskom i Senegalom, Prosinečki je istakao da ga je Begović zamolio da ga ne poziva za ovo okupljanje, ali da će biti tu za naredne reprezentativne akcije.

“On se javio jučer da ima problema sa povredom i da ima problema sa koljenom, pa smo mu izašli u susret da ne dolazi na ovo okupljanje, pa će njemu doći dobro ovih deset dana za oporavak. On je sam zatražio da ne bude tu, ali nadam se da će biti spreman za nastavak”, rekao je Robert Prosinečki.

Naš selektor je dodao da je sa Senadom Lulićem došlo do nesporazuma u komunikaciji, a što se tiče ostalih igrača zadovoljan je što većina njih igra standardno.

Prezadovoljni smo igrama reprezentativaca, jer 98 posto nijih igra u klubovima. Odavno jedna reprezentacija nije imala igrače da igra toliko. Što se tiče razgovora, s Lulićem je došlo do nesporazuma u komunikaciji i žao mi je što nisam razgovarao s njim, ali on je sam rekao i da je došlo do razgovora da ne bi promijenio odluku. Meni je žao, ali moramo se fokusirati na igrače, koji su tu.

U ovom trenutku bitnije su utakmice U21 reprezentacije, pa Robert Prosinečki nije želio VInku Marinoviću da uzima igrače.

“Kroz utakmice u Americi mladi igrači su pokazali da su talentirani. Da nije bilo njihoe zvanične selekcije sigurno bi tri igrača bila kod nas. Nismo željeli ništa prepuštali slučaju i bitnije su nam utakmice ove mlade reprezentacije”, naveo je.

Na spisku je i Smail Prevljak koji igra u fantastičnoj formi.

“On je zaslužio poziv i kroz dva meča ćemo rotirati igrače. Prevljak je jako zanimljiv igrač. Radi se o talentiranom igraču i tako da će sigurno dobiti minutažu”, dodao je.

Prosinečki ističe da bi u ova dva meča bilo najbolje da se slavi pobjeda.

“Najbolje bi bilo i da pobijedimo i da dobijemo neke igrače za budućnost. Bilo bi lijepo da bude jedno i drugo. Imam puno igrača da upoznam i da im predstavim svoje viđenje”, izjavio je on.

Naš selektor je na kraju dodao i da nije imao vremena da skautira rivale.

“Nemam baš vremena da skautiram te selekcije. S Bugarskom sam igrao dok sam vodio Azerbejdžan i sve je tu jasno. Senegal ima igrače u velikim klubovima i pogledat ćemo njihove utakmice. Seneglaci su fizički fenomenalni spremni, motorični i brzi i čeka nas težak meč”, zaključio je selektor Zmajeva. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje