Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Reprezentativci mijenjali sredine: Deset naših igrača prodano za ukupno 26 miliona KM

Preuzmite sliku

Ljetni prijelazni rok još uvijek je aktivan, te mnogi bh. reprezentativci su u potrazi za novim klubovima. Sedam bh. reprezentativaca od ovog ljeta ima nove klubove. Dok očekujemo nove transfere Bajića, Hadžiahmetovića, Spahića i drugih, vrijedi sumirati dosadašnje transfere A i U21 reprezentativaca BiH.

Sead Kolašinac iz Schalkea prešao je u Arsenal nakon što je završio ugovor sa klubom iz Bundeslige. Asmir Begović se nakon nekoliko godina vratio u Bournemouth, a transfer je procijenjen na oko osam miliona eura.

Mario Vrančić je njemačku Cvajtu naredne sezone, zamjenio Championshipom. Darmstadt je za prodaju Vrančića inkasirao nešto više od 750.000 eura, a u novom klubu, Norwichu, Mario se fantastično snašao.

Toni Šunjić je odlučio napustiti Palermo, ali i Stuttgart, te naredne sezone zaigrati za Dinamo iz Moskve, dok je Kenan Kodro stigao u Njemačku. Sjajni napadač je Osasunu zamjenio Mainzom, a transfer je iznosio 1,7 miliona eura.

Dario Đumić je iz NEC Nijmegen preselio u prvu holandsku ligu, te će naredne sezone nositi dres FC Utrechta. Miroslav Stevanović je iz FK Željezničar prešao u Servette FC, u drugi rang takmičenja švicarske lige.

Potencijalni A reprezentativci, te U21 reprezentativci su do bili manje aktivni. Mićo Kuzmanović je ostao u BiH te je već debitovao za FK Sarajevo, Ermedin Demirović je iz RB Leipziga prešao u Deportivo Alaves, dok je nekadašnji igrač Slobode iz Tuzle, Eldar Čivić iz Slovackog prešao u Spartu iz Praga. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje