Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Reprezentativac Slovačke srušio rekord Diega Maradone

Preuzmite sliku

Slovački fudbalski reprezentativac Marek Hamsik srušio je klupski rekord Argentinca Diega Armanda Maradone, legende Napolija. Naime, Slovak je u današnjem susretu protiv Sampdorije (3:2) postigao pobjedonosni gol, svoj 116. u 465. utakmici za Napoli, čime je postao najbolji strijelac u istoriji kluba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Hamsik je u prošlom kolu uspio da se izjednači sa Maradonom, jer je, poslije čak 13 utakmica bez gola, po 115. put pogodio u pobjedi 3:1 nad Torinom.

“Važno je to da smo pobijedili, iako smo se patili. Potrošili smo puno energije da bi se vratili u utakmicu, ali srećom to nas je dovelo do trijumfa. Lijep rekord, a već sam dobio poklon. Moji prijatelji su mi izradili kostobrane za brojem 116 na njima. Međutim, moja prva misao nakon susreta je bila da smo pobijedili, nakon što smo dva puta gubili. Sretan sam, još uvijek u glavi nisam svjestan ovog rekorda“, rekao je Hamsik za italijanske medije.

Sampdoria je vodila 1:0 i 2:1, golovima Gastona Ramireza i Fabija Quagliarelle. Za domaće su, osim Hamsika, pogađali Allan i Lorenzo Insigne.

Napoli je nakon ove pobjede ostao lider na tabeli Serije A sa 45 bodova, četiri više od Juventusa, koji ima utakmicu manje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,