Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Real Madrid prevario Barcelonu i zvanično objavio: On je naš novi igrač

Preuzmite sliku

Real Madrid je i zvanično potvrdio da je dogovorio transfer jednog od najvećih brazilskih nogometnih talenata Vinícius José Paixão de Oliveira Júniora.

Prema pisanju brazilskih medija, Real će odmah platiti 30 miliona eura, a preostalih 15 miliona u tri godišnje rate po pet miliona eura.

Zanimljivo je to da je transfer službeno dogovoren, a Vinicius će u Realu zaigrati tek za dvije godine, s obzirom da će odmah ostati na ,kaljenju’ u brazilskom Flamengu.

Mladog Brazilca je htjela i Barcelona, Katalonci su ponudili čak i veći novac, no Vinicius je izabrao Kraljevski klub.

“Barcelona je ponudila više od Reala, igrač bi zaradio više. No, izabrao je Real jer ga je oduševio njihov projekt. Neki misle da je Madrid izabrao zbog novca, ali to nije istina. Vinicius se koncentrirao na sportski aspekt, a Real u tom aspektu odradio puno bolji posao od Barcelone. Raphael Varane, Sergio Ramos, Casemiro, Marco Asensio, Marcelo – svi oni su u Real stigli prije 22. godine, a sada su važni igrači prvog tima,” rekao je igračev agent Frederico Pena Golboesportu.

Vinicius je rekao kako nije on bio taj koji je donio odluku, ali da je sretan što će karijeru nastaviti baš u Realu.

“Još uvijek nisam svjestan svega. Jako volim Cristiana Ronalda i Garetha Balea, ali za sada mislim samo na Flamengo. Ja nisam bio taj koji je išta odlučio. Odluku su donijeli moj predstavnik, Flamengo i moji roditelji. Sretan sam zbog svega, ali želim ići korak po korak i osvojiti još puno važnih naslova s Flamengom. Nakon toga ću pričati o Realu. Ne razmišljam o novcu, samo želim igrati i usrećiti navijače Flamenga,” rekao je Vinicius Fox Sportsu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,