Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Real do pobjede nad Borussijom, golijada Liverpool protiv Spartaka (VIDEO)

Preuzmite sliku

Večeras je širom Evrope odigrano šesto kolo Lige prvaka, te su poznati svi učesnici osmine finala elitnog fudbalskog takmičenja.

Liverpool je osvojio prvo mjesto u grupi E, nakon pobjede sa 7:0 nad Spartakom iz Moskve. Coutinho je postigao hat-trick, Mane je dodao dva, a u strijelce su se upisali Firmino i Salah. Sevilla je protiv Maribora odigrala 1:1 i sa druge pozicije će ići u osminu finala Lige prvaka. Gol za Slovence postigao je Tavares u 10. minuti, dok je konačnih 1:1 postavio Ganso golom iz 75. minute.

Manchester City je osvojio prvo mjesto u grupi F, a večeras su savladani od Shakhtara. Golove za klub iz Ukrajine su postigli Bernardo i Ismaily, dok je Aguero pogodio za City. Feyenoord je kod kuće slavio nad Napolijem 2:1. Zielinski je pogodio u drugoj minuti za vodstvo Napolija, no Jorgensen i St Juste su donijeli preokret domaćim.

Prvo mjesto u grupi G je osvojio Bešiktaš, koji je večeras slavio nad Leipzig u Njemačkoj. Turski velikan bez poraza je prošao u nokaut fazu takmičenja, dok je Leipzig uspio izboriti treću poziciju, te će u nastavku sezone igrati u Evropa ligi. Porto je nakon pobjede nad Monacom kod kuće ovjerio nastup u osmini finala Lige prvaka. Golove za Porto postigli su Aboubakar u 9. i 33, Brahimi u 45. te Telles u 66. minuti susreta, dok su za Monaco pogađali Glik u 61., te Falcao u 78. minuti susreta.

Tottenham je osvojio prvo mjesto u grupi H, a Real Madrid će sa druge pozicije ići u osminu finala drugu godinu uzastopno. Tottenham je slavio nad APOEL-om golovima Fernanda Llorentea u 20. minuti susreta, Son Heung Min 37. minuti susreta i N'Koudoua deset minuta prije kraja susreta. Real je golovima Mayorala iz osme i Ronalda iz 12. minute susreta došao do vodstva od 2:0 nad Borussijom, a onda je Aubameyang sa dva pogotka donio poravnanje Borussiji. Ipak, Kraljevi su do kraja utakmice uspjeli doći do pobjede, koju im je donio Lucas u 81. minuti susreta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje