Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Radnik nakon preokreta do pobjede, Sloboda osigurala ligu za prvaka (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Radnika i Slobode odigrali su utakmicu u okviru 21. kola BHT Premijer lige. Domaći fudbaleri nakon preokreta slavili su minimalnu pobjedu rezultatom 2:1. 

Iako je utakmica odigrana po izuzetno teškom terenu, fudbaleri oba tima pružili su odličnu i dinamičnu utakmicu u kojoj je više sportske sreće u sudijskoj nadoknadi imala domaća ekipa koja je zabilježila pobjedu i nova tri boda.

U prvom poluvremenu, nekoliko izglednih prilika nije krunisano golom na obje strane, najveću priliku za Slobodu imao je Ismar Tandir koji nije uspio iskoristiti veliku priliku za postizanje gola. Prvih 45. minuta susreta okončano je rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu, u 56. minuti susreta Asim Zec je šutirao prema golu Radnika, a loptu u mrežu skrenuo je domaći igrač Franić za vodstvo Slobode u Bijeljini.

Rezultat se nije mijenjao do 77. minute susreta kada Filip Stojanović fantastičnim udarcem postiže pogodak za izjednačenje.

U sudijskoj nadoknadi, izvrsni Stojanović ponovo upućuje odličan udarac prema golu Adnana Hadžića, a odbijenu loptu neometano u mrežu pospremio je kapiten Obradović za konačnih 2:1.

Pobjedom Sarajeva nad ekipom Širokog Brijega fudbaleri Slobode su i teoretski izborili plasman u ligu za prvaka. (Tuzlanski.ba)


Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,