Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Qatar Airways novi glavni sponzor italijanske Rome

Preuzmite sliku

Qatar Airways historijskim ugovorom postaje tek sedmi sponzor na dresovima Rome u 90-godišnjoj historiji kluba.

Sarajevo, 23. april 2018. – Qatar Airways sa zadovoljstvom objavljuje da je potpisao višegodišnji ugovor o sponzorstvu italijanskog kluba AS Roma. Sponzorskim ugovorom, najvećim ikad potpisanim u historiji kluba, Qatar Airways postaje glavni sponzor do kraja sezone 2020.-2021. što znači da će logo nacionalne aviokompanije države Katar postati tek sedmi koji se u 90 godina dugoj tradiciji kluba pojavio na dresovima.

Sponzorstvo će također omogućiti Qatar Airwaysu da se poveže sa milionima ljubitelja ovog italijanskog kluba širom svijeta, ali i pomoći Romi da se poveže sa novim simpatizerima širom svijeta.

„Zadovoljstvo nam je objaviti potpisivanje sponzorskog ugovora čime Qatar Airways postaje zvanični sponzor dresova Rome do kraja sezone 2020-2021. Roma je jedan od najuspješnijih i najpoznatijih klubova na svijetu, i naša zajednička strast da težimo izvrsnosti i inovacijama čini ovo prirodnim partnerstvom. Kao aviokompanija, razumijemo snagu sporta da zbližava ljude, tako da naše partnerstvo sa Romom dodatno naglašava ovo uvjerenje. Radujemo se saradnji i zajedničkom slavlju sa simpatizerima Rome širom svijeta.“, kazao je generalni direktor Qatar Airways Grupacije, Njegova ekselencija Akbar Al Baker.

Predsjednik AS Rome, gospodin Jim Pallotta je dodao: „S oduševljenjem objavljujemo historijsko partnerstvo između Rome i Qatar Airwaysa, dva velika brenda sa globalnim ambicijama. Današnja obavijest je rezultat višemjesečnih pregovora koji su vođeni u tajnosti u Londonu od strane našeg komercijalnog tima uz veliku pomoć cijelog tima Rome, i dolazi u veoma bitnom periodu za klub, na i izvan terena. Uz izgradnju novog stadiona i učešće u polufinalu Lige prvaka prvi put nakon 34 godine, veoma je uzbudljivo biti navijač Rome. S ponosom ćemo nositi ime Qatar Airwaysa na našim dresovima i radujemo se zajedničkim naporima da postignemo velike sportske i komercijalne uspjehe u narednim godinama.“

Ugovor također dodatno jača poziciju Qatar Airwaysa u Italiji. Qatar Airways trenutno leti dva puta dnevno iz Rima i Milana, kao i jednom dnevno iz Venecije i Pise. Qatar Airways je prošle godine objavio i kupovinu 49 posto kompanije AQA Holding, vlasnice aviokompanije Air Italy.

Prošlog mjeseca, Qatar Airways je potpisao i petogodišnji ugovor sa vodećim njemačkim fudbalskim klubom FC Bayern Munchenom, kojim postaje partner kluba do juna 2023. godine, što naglašava ulogu Katara kao globalnog lidera u oblasti sporta.

Qatar Airways vjeruje u snagu sporta da povezuje ljude, zbog čega je sponzor velikog broja sportskih događaja na visokom nivou širom svijeta. Qatar Airways je i zvanična aviokompanija FIFA-e, što podrazumijeva i FIFA Svjetsko prvenstvo u Rusiji ove godine, FIFA Svjetskog prvenstva, FIFA Ženskog svjetskog prvenstva i Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

Qatar Airways s ponosom leti sa jednom od najmlađih flota na svijetu koristeći najsavremenije tehnologije u avioindustriji. Aviokompanija posjeduje više od 200 modernih aviona s kojima povezuje više od 150 destinacija širom Evrope, Bliskog Istoka, Azije, Sjeverne i Južne Amerike, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,