Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prva žrtva Barceloninog nemilosrdnog sistema u 2017. godini

Preuzmite sliku

Bez obzira u kakvoj formi da ste, ako igrate u nekom od velikih klubova – svaka utakmica vam može biti posljednja. To neki danas zovu ‘totalni fudbal’.

Fudbal više nije samo igra, nego i ekonomija, mašina koja ‘melje’ i najveće svjetske talente, Prostim rječnikom rečeno: Sad te ima, sad te nema.

To najbolje zna Ivan Rakitić, koji je do nedavno bio nezamjenjiv točak u postavci Luisa Enriquea, no toj ‘ljubavi‘ došao je kraj, po svemu sudeći.

Već u ovom, januarskom prelaznom roku – vrlo je moguć senzacionalan transfer na relaciji Barcelona – Manchester City, a kako hrvatski mediji pišu transfer bi se već u narednih nekoliko dana mogao i realizovati.

Pep Guardiola ove zime želi dodatno osnažiti momčad, kako bi se mogao takmičiti sa Chelseajem, Tottenhamom, Arsenalom i Manchester Unitedom u Premiershipu, a Rakitić na sredini terena bi mu mnogo pomogao u nastavku dugog i teškog takmičenja.

Također, zbog zgusnutog rasporeda u Premiershipu, brojnim kupovima ali i Lige prvaka – Guardioli je prijeko potreban uvijek svjež igrač na sredini terena, koji može podnijeti niz uloga tokom 90 minuta.

Obzirom da je Rakitić u Barceloni pao na marginu, i sve je češće ‘tehnološki višak‘, Guardiola će se potruditi da to iskoristi što prije i akvizira usluge hrvatskog reprezentativca.

Engleski mediji pišu da je ovo jedan od transfera u kojem je samo visina iznosa znak pitanja, a epilog ćemo saznati u danima koji slijede, odnosno najkasnije do kraja mjeseca do zatvaranja zimskog prelaznog roka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje