Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prosinečki zadovoljan igrom mladih igrača nakon američke turneje

Preuzmite sliku

Reprezentacija BiH na drugoj je utakmici američke turneje, nakon remija 0:0 s SAD-om, u San Antoniju izgubila je od Meksika s rezultatom 1:0.

Međutim, ovaj rezultat nije iznenađenje jer su Meksikanci zaigrali u puno respektabilnijem sastavu, dok su Zmajevi doputovali s većinom igrača iz Premijer lige.

Selektor BiH Robert Prosinečki je nakon američke turneje rekao kako je zadovoljan igrom mladih igrača:

“Momci su dali sve od sebe protiv kvalitetne reprezentacije Meksika. Zadovoljan sam igrom, pogotovo u prvom poluvremenu. Borba, trka i zalaganje su bili izvanredni. U drugom poluvremenu umor je učinio svoje, ali su igrači dali sve od sebe. Ukupan dojam je vrlo dobar, mladi igrači su opravdali poziv za reprezentaciju na ovoj američkoj turneji”, rekao je Prosinečki koji je upisao prvi poraz na klupi BiH.

Adnan Šečerović je upisao debi za seniorsku reprezentaciju.

“Iako smo izgubili, možemo biti ponosni jer nismo obrukali ni sebe ni Bosnu i Hercegovinu. Meksiko ima zaista dobru reprezentaciju sastavljenu od sjajnih igrača te nisu slučajno završili na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U drugom poluvremenu se vidjelo da nismo 100 posto spremni, a to je logično jer smo donedavno imali zimsku pauzu”, rekao je Šečerović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje