Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pripreme FK Sarajevo u Čitluku: Prioritet Evropa, a o tituli razmišljati ako se ukaže prilika

Preuzmite sliku

U Sarajevu smo radili kombinovano, dosta je bilo vježbi trčanja i u teretani, ali smo koristili i loptu. U Čitluku smo nastavili u istom ritmu, osim što ne koristimo teretanu, više je zastupljen rad s loptom, kaže Švrakić.

  • Fudbaleri Sarajeva za drugu fazu pripremnog perioda za nastavak sezone izabrali su Čitluk, gdje vladaju mnogo bolji vremenski uslovi nego u bh. prijestonici. Zijad Švrakić, pomoćni trener “bordo” kluba ističe da nisu imali velikih problema ni tokom prve faze priprema, koja je obavljena na veoma niskim temperaturama u Sarajevu. Prema njegovim riječima, ono što je zacrtano u planu i programu je provedeno.

    U “bordo” taboru naglašavaju da su pripreme podloga za naporan drugi dio sezone u kojem žele ispuniti primarni cilj, a o eventualnoj titulu šampiona razmišljaće ukoliko im se ukaže šansa da prestignu lidera Zrinjski.

    “Jeste da je malo nezgodno trenirati kada je hladno i kada je snijeg, ali svoje obaveze moramo ispunjavati. Čeka nas naporan drugi dio sezone. I u Sarajevu smo radili kombinovano, dosta je bilo vježbi trčanja i u teretani, ali smo koristili i loptu. U Čitluku smo nastavili u istom ritmu, osim što ne koristimo teretanu, više je zastupljen rad s loptom. Počeli smo raditi i na uigravanju i svemu onome što nam treba”, naglašava Švrakić.

    Sarajlije su od subote u Čitluku, gdje su već odigrali i jednu kontrolnu utakmicu protiv domaćeg Brotnja i pobijedili rezultatom 3:0. Švrakić kaže da su u stručnom štabu zadovoljni onim što su igrači prikazali, posebno kada se uzme u obzir činjenica da je riječ o ranoj fazi priprema.(AA)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,