Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prilika za prvo iskustvo: FK Sloboda proširuje marketing i PR službu

Preuzmite sliku

FK “Sloboda” Tuzla priprema se za nastavak sezone 2017./2018. koja zvanično počinje 17. februara utakmicom protiv FK Mladost Doboj Kakanj u okviru 19. kola BHT Premijer lige BiH, a prije samog početka sezone cilj je proširiti postojeće službe koje su zadužene za promociju kluba i organizaciju utakmica.

Sloboda je u prvom dijelu sezone 2017./2018. uspješno realizovala nekoliko projekata, a kako bi se aktivnosti nastavile, i kako bi spremno dočekali obilježavanje stote godišnjice FK “Sloboda” Tuzla, klubu su potrebni u volonteri u oblasti:

-Marketing služba
-PR služba

Cilj je proširiti marketing službu FK “Sloboda” Tuzla koja je u proteklom periodu napravila odličan posao te je klub potpisao oko 50 sponzorskih ugovora tokom jesenjeg dijela prvenstva. Kako bi se održao kontinuitet i privukli novi sponzori, klubu su potrebni volonteri u marketing službi koji će biti angažovani pri distribuciji materijala, akcijama promocije kluba na štandovima (promotorke), prodaji karata, prikupljanju sponzora, organizaciji utakmice i ostalim klupskim aktivnostima. Upražnjena mjesta za volontere u marketing službi FK “Sloboda” Tuzla namijenjena su studentima završne godine Ekonomskog fakulteta (poželjno smijer Marketing ili Menadžment), ali i osobama koje su nedavno završile školovanje i žele ostvariti prvo iskustvo u struci u dinamičnoj sredini.

PR služba FK “Sloboda” Tuzla zadužena je za brojne aktivnosti kluba, poput ažuriranja zvanične internet i Facebook stranice FK “Sloboda” Tuzla, organizacije konferencije za medije, promocije kluba, najave, praćenje i izvještavanje domaćih i gostujućih utakmica, realizaciji projekta “Sloboda TV” i ostalim aktivnostima koje su bliske saradnji sa medijima i organizaciji događaja. S tim u vezi, PR službi FK “Sloboda” Tuzla potrebni novinari, fotografi, snimatelji, video-montažeri i grafički dizajneri kojima se nudi prvo iskustvo u organizaciji i moderiranju konferencija za medije, medijsko izvještavanje i praćenje utakmica, saradnja sa medijima i TV prijenosi kao i bliska saradnja sa medijskim stručnjacima. Poželjno je da su volonteri koji žele biti dio PR službe FK “Sloboda” Tuzla studenti završne godine (poželjno Žurnalistika) ali i osobama koje su nedavno završile školovanje i žele ostvariti prvo radno iskustvo u dinamičnoj sredini.

Volonterima nudimo rad u izuzetno dinamičnom, profesionalnom i odgovornom okruženju pri susretanju sa stvarnim izazovima profesije. Priliku da se stiče praktično iskustvo, ostvaruje poznanstvo i šire poslovni kontakti te razvijanje poslovnih, komunikacijskih i organizacionih vještina. Priliku u osmišljavanju i sprovođenju projekata promocije kluba, susretima sa privrednim subjektima, upoznavanjem sa formlanim procedurama ugovara, faktura i slično. FK “Sloboda” Tuzla će volonterima obezbijediti sve potrebne resurse za rad, a pri završetku volontiranja izdaje se Certifikat o volontiranju u FK “Sloboda” Tuzla.

Ukoliko ste sprmeni da stičete nova znanja, razvijate svoj profesionalni portfolio i želite se priključiti FK “Sloboda” Tuzla te pomoći Marketing i PR službu na volonterskoj osnovi, prijavite se putem e-maila: info@fksloboda.ba sa osnovnim podacima i kontaktom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,