Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Press konferencija FK Sloboda: Musemić i Efendić govorili uoči početka nove sezone (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sutra starta nova fudbalska sezona 2016/2017 BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sloboda će u prvom kolu odmjeriti snage pred domaćom publikom na Tušnju protiv Olimpica.

Tim povodom danas je u prostorijama SD “Sloboda” upriličena press konferencija na kojoj su novinarima obratili se trener FK Sloboda Husref Musemić i prvotimac Samir Efendić.

Imali smo dobre uslove za rad protekli period, a šta i koliko smo uradili najbolje će pokazati utakmice koje dolaze i ostvareni rezultati. U sutrašnjem meču protiv Olimpica prihvatamo ulogu apsolutnog favorita. Sigurno da ćemo u utakmicu ući maksimalno oprezno i koncetrisano jer želimo prvenstvo otvoriti sa pobjedom. Cilj nam je biti na nivou prošle sezone ako ne i bolji, koliko ćemo u tome uspjeti vrijeme će pokazati. Dobra je stvar što ove sezone imamo više igrača na raspolaganju” – kazao je Musemić.

Uz Kenana Prića i Damira Mehidića jedini prvotimac koji je ponikao u Slobodi Samir Efendić je kazao kako su pripreme kvalitetno odrađene i da se očekuju dobri rezultati.

Pripremni period koji je iza nas odlično je odrađen. Stiglo je nekoliko novih igrača na kojima je prilika da se dokažu i izbore mjesto u timu. Imali smo priliku da igramo i par kvalitetnih utakmica tu prvenstveno mislim na Beitar gdje smo odigrali dobro. Međutim, pred nama je sada nova sezona gdje imamo obavezu da budemo još bolji u odnosu na prošlu sezonu. To što Olimpic ima određenih problema ne smije da nas zavara, do pobjede možemo samo uz ozbiljan pristup i maksimalno zalaganje” – smatra Efendić.

Na pitanje novinara zbog čega Perica Ivetić više nije član FK Sloboda, Musemić je kazao: 

To je bila procjena stručnoga štaba i mi iza toga stojimo. Mi odgovaramo za rezultate kada ih ne bude ili ćemo sami da odemo ili će nam neko reči da idemo. To je bila naša odluka i mi iza svake odluke stojimo. Ja odgovaram i za sastav i za tim i od toga ne bježim. To je već slučaj koji je završen prije dva, tri mjeseca” – kazao je Musemić.

Musemić je također kazao kako Aleksandar Lazevski i Ivan Fatić još uvijek imaju određenih administrativnih problema sa “papirima”.

Još uvijek nisam siguran hoće li Lazevski i Fatić imati pravo nastupa. Lazevski svoju formu polako podiže na zadovoljavajući nivo isto se očekuje i od Fatića“- kaže šef struke Crveno-crnih i dodaje:

Što se sastava tiće može se dogoditi da neko sutra bude od prve minute, a da ga već protiv Širokog nema ni na klupi” ističe Musemić.

Kada je u pitanju Ivan Kostić koji je posljednjih nekoliko utakmica igrao na poziciji lijevog beka Musemić je kazao.

On je rekao da ne želi igrati na poziciji lijevog beka i to je njegovo pravo. Međutim ja ću da ga koristim tamo gdje i kad procijenim da treba” – kaže Musemić.

Zanimljiv odgovor trenera Slobode bio je i na pitanje novinara kako komentariše činjenicu da su došli neki igrači sa administrativnim preprekama i u lošoj formi, a da u timu nije više bilo mjesta za igrače koji su ponikli u Slobodi poput, Pršeša te Salihovića i Mujkića koji će karijeru nastaviti u F.K.Sloga Simin Han

Dosta igrača je otišlo iz Slobode, ponavljam sve je to bila procjena strušnog štaba i mislim da smo donijeli dobre odluke, a to govore rezultati. Svako ima pravo na svoje mišljenje i to treba poštovati. Salihović i Pršeš su tu bili sa mnom godinu i pol dana u Slobodi prije toga nekoliko igrača je otišlo. Tako da dozvolite da i ja mogu da pogriješim i da mogu da napravim lošu procjenu ali ja nikave namjere nisam imao. Prema tome, morate shvatiti ja što radim ja za to odgovaram. Nisam valjda tolika budala da radim kontra sebe” – kazao je Husref Musemić.

Utakmica između Slobode i Olimpica na rasporedu je sutra od 18 sati na stadionu Tušanj. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje