Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Premier liga uvodi novo pravilo, igrači nezadovoljni

Preuzmite sliku

Engleska Premijer liga uskoro će uvesti novo pravilo koje će promijeniti izgled ovog takmičenja.

Neće se desiti nikakve suštinske promjene, ali gledaoci će ih, svejedno, odmah primijetiti. Prema izvještajima s Otoka, čelnici tamošnje kuće fudbala najozbiljnije razmatraju opciju uvođenja potpune zabrane razgovara sudija i igrača tokom utakmice.

Bio bi to veliki udarac za neke od najboljih igrača u Engleskoj koji ”uživaju” u ”ćaskanju” s arbitrima. Tu privilegiju bi, kako javljaju tamošnji mediji, prema novom pravilu mogao imati samo i isključivo kapiten tima kojem bi razgovori sa sudijama bili dozvoljeni.

Savezi su i ranije pokušavali diskretno uvesti ovo pravilo, ali je reakcija igrača bila loša. Razgovori fudbalera sa sudijama i ”čuvene” svađe nakon diskutabilnih odluka, nisu nikakva rijetkost i tokom utakmica im svjedočimo nekoliko puta. Bilo bi, primjera radi, zanimljivo vidjeti kako bi Diego Costa ili Zlatan Ibrahimović poštovali novo pravilo. Bilo bi neobično u svakom slučaju.

Same reakcije igrača i na samu najavu – nisu pozitivne. Oni se protive ovoj ideji, ali čini se da se u ovom slučaju, njihova riječ neće računati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,