Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Preko 100 navijača Manchester Uniteda zajednički u Tuzli bodrili Crvene Đavole do naslova Evropa lige (VIDEO)

Preuzmite sliku

U organizaciji Udruženja navijača Manchester Uniteda u Bosni i Hercegovini, večeras je u St. James's Irish Pub-u u Tuzli organizovano okupljanje navijača i zajedničko gledanje finala Evropa lige između Manchester Uniteda i Ajaxa.

Udruženje je pred ovaj susret donijelo odluku da okupljanje bude na nivoima lokalnih zajednica, s obzirom da je u pitanju radni dan i utakmica u večernjem terminu. Međutim, večerašnjem okupljanju u Tuzli prisustvovalo je oko 100 navijača, koji su odjeveni u boje nadražeg kluba zajedničkim gledanjem i druženjem bodrili svoj tim do novog trofeja.

  • “Okupili smo se povodom utakmice finala Evropa lige protiv Ajaxa. Udruženje postoji već pet godina, a radili smo okupljanja širom BiH”, kazao je za Tuzlanski.ba predsjednik Udruženja navijača Aner Havalić.

    Do sada je na nivou Bosne i Hercegovine održano šest velikih okupljanja navijača. Udruženje je svoje radne sastanke održalo u Sarajevu, Zenici, Bugojnu i Tuzli, a najveća želja im je zajednički odlazak na Old Trafford.

    ”Ovdje se okupljamo iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, večeras nas je najviše iz Tuzle. Svi imamo želju da odemo na Old Trafford da gledamo utakmicu uživo, ali finansije su te koje prave problem”, kazao je potpredsjednik Udruženja Mišo Ostojić.

    Tuzla je večeras bila sretna za navijače Uniteda, a bilo je navijača koji su u Tuzlu stigli samo radi utakmice. Elvir Mujić je iz Čelića stigao u Tuzlu kako bi bio na zajedničkom okupljanju.

    ”Došao sam sa svojim prijateljima iz Čelića, što nam nije problem jer je ovo jedno prelijepo druženje. Udruženje svaku utakmicu pripremi kvalitetno, a ovo je moje prvo zajedničko okupljanje. Želja svih nas je da večeras osvojimo trofej.”

    Manchester United je savladao Ajax rezultatom 2:0. Golove za, Crvene Đavole’ postigli su Pogba u 18. minuti i Mkhitaryan u 48. minuti. Manchester United je prvi put u svojoj bogatoj historiji osvojio Evropa ligu.

    Ekipa Josea Mourinha će pored bogate novčane nagrade, sljedeće godine igrati grupnu fazu Lige prvaka, što je za navijače izuzetno sretna vijesti, jer kroz Premiership nisu uspjeli doći do pozicije koja bi ih direktno odvela u ovo takmičenje. (A.P. | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje