Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljen stručni štab fudbalske reprezentacije BiH, jake provjere za mlade igrače

Preuzmite sliku

U Trening centru fudbalskog saveza BiH u Zenici danas je održana konferencija za medije na kojoj je Robert Prosinečki govorio o predstojećim obavezama „A“ reprezentacije BiH, a predstavljen je i kompletan stručni štab selekcije.

“Jučer smo počeli sa pripremama za utakmice u Americi i do sada smo odradili jedan trening. Šerbečiću je dopušteno da napusti kamp zbog potpisa ugovora sa inostranim klubom i on neće nastupati u predstojećim susretima. Nažalost, još jedan igrač će otpasti sa spiska. Medunjanin, Šehić i Kvržić će nam se pridružiti u SAD-u”, kazao je Prosinečki.

Selektor smatra da će susreti sa Amerikom i Meksikom biti od koristi za bh. tim.

“Imamo talentovanu ‘U-21’ generaciju igrača koje smo pozvali za ovu akciju. Dobro će nam doći ove utakmice jer će mladi igrači imati dvije jake provjere, a vidjećemo i ko može konkurisati za ‘A’ tim u Ligi nacija. Pristupićemo profesionalno i vjerujem da će igrači pokazati kvalitet i odigrati kvalitetne utakmice“, naglasio je Prosinečki.

Za dva dana reprezentacija BiH će saznati imena protivnika u UEFA Ligi nacija.

“Svi potencijalni rivali su atraktivni i jaki. Biće to zanimljivo takmičenje kroz koje se može izboriti plasman na EURO. Imamo dovoljno vremena da spremno dočekamo Ligu nacija i naravno, pristupićemo tim utakmicama maksimalno ozbiljno”, dodao je selektor.

Jedan od pomoćnika selektoru Prosinečkom biće Gordan Ciprić koji se danas predstavio bh. javnosti.

“Drago mi je što sam dobio priliku da radim u stručnom štabu reprezentacije BiH. Ambicije su jasne, a to je odlazak na Evropsko prvenstvo. Smatramo da imamo kvalitet da to i ostvarimo”, kaže Ciprić.

Trener u stručnom štabu je i Dragan Spasić koji je, kao i Ciprić, već sarađivao sa Robertom Prosinečkim. Spasić je kazao da su prvi utisci fenomenalni, te da mu je drago što je postao član stručnog štaba.

“Svi znamo koji nam je cilj – plasman na veliko takmičenje i nadamo se da ćemo ga ostvariti“, potcrtao je on.

Elvir Rahimić koji je za najbolji bh tim odigrao 40 utakmica, takođe će imati ulogu u stručnom štabu.

“Velika je stvar za mene biti ponovo uz reprezentaciju. Ovaj put u drugoj ulozi, ali to je veliki korak za nas u našim trenerskim karijerama. Očekujem da uz jedan ozbiljan rad možemo ostvariti uspjeh i plasirati se na naredno Evropsko prvenstvo”, izjavio je Rahimić.

Golmane će trenirati Kenan Hasagić koji je u igračkoj karijeri 44 puta branio mrežu našeg nacionalnog tima. Hasagić je takođe oduševljen novim poslom.

“Čast je i zadovoljstvo biti u stručnom štabu reprezentacije. Kao igrač nisam imao priliku da nastupim na velikom takmičenju, ali nadam se da ću kao trener. Pred nama je mnogo posla i moraćemo uložiti puno truda da to i ostvarimo”, rekao je Gasagić.

Sutra u 17 sati u Trening kampu reprezentativci će odraditi trening. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,