Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poznati polufinalni parovi Lige prvaka i Evropa lige

Preuzmite sliku

U sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u Nyonu (Švicarska) danas se održao žrijeb polufinalnih parova Lige prvaka i Evropa lige.

Prvi polufinalni susreti Lige prvaka igrat će se 5. i 6. maja, dok su revanši 12. i 13. dana u istom mjesecu. Finale je 6. juna na Olimpijskom stadionu u Berlinu (Njemačka).

Susreti polufinala Evropa lige na rasporedu su 7. i 14. maja. Finale će biti odigrano 27. maja na Nacionalnom stadionu u Varšavi (Poljska).

Ove godine pobjednik Evropa lige izborit će plasman u Ligu prvaka za iduću takmičarsku godinu, što je dodatno podiglo draž i drugom UEFA kupu.

  • 2239066_w1
  • Barcelona – Bayern, Juventus – Real Madrid, parovi su polufinala Lige prvaka u fudbalu, epilog je današnjeg žrijeba obavljenog u sjedištu UEFA u Nyonu (Švicarska), javlja Anadolu Agency (AA).

    Prvi polufinalni susreti igrat će se 5. i 6. maja, dok su revanši 12. i 13. dana u istom mjesecu. Finale je 6. juna na Olimpijskom stadionu u Berlinu (Njemačka).

    Titulu pobjednika najelitnijeg takmičenja Starog kontinenta brane fudbaleri Real Madrida.

    Napoli – Dnipro, Sevilla – Fiorentina sastat će se u polufinalu Evropa lige u fudbalu, odlučeno je današnjim žrijebom u sjedištu UEFA u Nyonu (Švicarska).

    Susreti polufinala na rasporedu su 7. i 14. maja. Finale će biti odigrano 27. maja na Nacionalnom stadionu u Varšavi (Poljska). Ove godine pobjednik Evropa lige izborit će plasman u Ligu prvaka za iduću takmičarsku godinu.

    Titulu pobjednika iz minule sezone brani španska Sevilla. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje