Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Potvrđeno: BiH protiv Belgije na Grbavici

Preuzmite sliku

Reprezentacija BiH će utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Belgije igrati na stadionu Grbavica u Sarajevu, saznaje N1.

Ovu informaciju za N1 je potvrdio Elmir Pilav, izvršni direktor sektora za sport u N/FSBiH.

Prema njegovim riječima ‘Zmajevi’ će 7. oktobra igrati na stadionu FK Željezničar pretposljednju utakmicu kvalifikacione grupe H za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Predstavnici FK Željezničar i N/FSBiH imaju mjesec dana da dovedu stadion Grbavica u stanje da jedna kvalifikaciona utakmica za Svjetsko prvenstvo može biti odigrana.

Kao što je Jasmin Baković generalni sekretar N/FSBiH već ranije u razgovoru za N1 napomenuo, na stadionu Grbavica biće potrebno popraviti osvjetljenje, servisiranje terena, prostorija za medije i tribine za gostujuće navijače.

Podsjećamo, stadion Bilino polje u Zenici je suspendovan na jedan meč nakon incidenata koji su se dogodili na utakmici protiv Grčke.

Nakon sinoćnjeg kola, BiH je preuzela drugu poziciju u grupi nakon pobjede protiv Gibraltara uz poraz Grka protiv Belgijanaca i sa bodom više dočekuje susret sa liderom na tabeli.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje