Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pomoćni trener FK Sloboda Amir Spahić u završnom procesu dobijanja FIFA Pro licence (FOTO)

Preuzmite sliku

Amir Spahić pomoćni je trener FK Sloboda Tuzla i sigurno spada u jednog od najperspektivnijih trenera u BiH. Trenutno je u završnom procesu dobijanja FIFA Pro licence, na stručnoj obuci, u FK Vardar iz Skopja.

Tokom 15 dana obuke naš trener aktivno učestvuje u trening procesima, pripremama i nastupu FK Vardar Skopje u dvije utakmce koje ovaj klub igra u grupnoj fazi UEFA Evropske lige.

Osim rada sa prvim timom naš trener prati rad omladinskog pogona, kao i ustroja kompletnog kluba.

„Moram istaci veliku srdačnost ljudi u FK Vardar, svi su veliki profesionalci, jako su me ljepo primili i veoma sam im zahvalan na tome“ – rekao je Amir Spahić.

Ističe, da je osim stručne obuke imao i nekoliko susreta sa legendarnim ex YU fubalerima koji trenutno rade na rukovodećim funkcijama u ovom klubu, a neki od njih su:

Darko Pančev (Sportski direktor), Ilja Najdovski (Tehnički direktor), Boban Babunski (Direktor fudbalske akademije).

Nakon 15 dana provedenih u Skopju Amiru Spahiću ostaje još izrada i odbrana diplomskog rada nakon čega će dobiti FIFAPro licencu.

Poželimo našem treneru puno sreće u procesu dobijanja ove nejviše trenerske licence, uz nadu da dio stečenog znanja u narednom periodu prenese i na svoj matični klub.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje