Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Počela kampanja omasovljenja Omladinskog pogona FK Sloboda (FOTO)

Preuzmite sliku

U proteklom periodu, Omladinski pogon FK Sloboda Tuzla radio je na pripremi i organizaciji projekta čija realizacija obuhvata obilazak osnovnih škola na području grada Tuzla i predstavljanja škole fudbala sa ciljem omasovljena Omladinskog pogona.

Realizacija projekta započela je obilaskom Osnovne škole “Tušanj” Tuzla koja je smještana neposredno pored Stadiona Tušanj gdje crveno-crni igraju svoje domaće utakmice.

-Realizaciju projekta započeli smo obilaskom Osnovne škole “Tušanj”, koja je smještena neposredno u blizini našeg stadiona i koju možemo smatrati porodičnom sobom našeg kluba. Direktorica škole, sa velikim zadovoljstvom je podržala ideju i sam projekat čiji cilj jeste omasoviti Omladinski pogon FK Sloboda Tuzla, izjavio je za Fksloboda.ba, Nedim Omerović, rukovodilac škole fudbala FK Sloboda Tuzla.

Cilj Omladinskog pogona FK Sloboda Tuza jeste da članovi koji pohađaju školu fudbala, kroz školske i sportske aktivnosti razviju, najprije ljudski, a zatim i sportski duh.

-Naš cilj je da naši novi članovi, prije svega kroz školske aktivnosti, zatim kroz sportske aktivnosti na stadionu i kroz trenažni proces budu zdravi, budu dobri ljudi, pa onda dobri sportisti. Kada kažemo, sportisti, prvenstveno mislimo na fudbal i treba istaći da je nama vrlo bitna uska saradnja sportskih radnika, školskih radnika i roditelja koja može dovesti do boljeg raspoloženja i razvijanja sportskog, ali i ljudskog duha, rekao je Nedim Omerović.

Ovim projektom, Omladinski pogon FK Sloboda nastoji aktivno uticati na edukaciju svojih članova kroz posjetu školama i saradnju sa školskim radnicima.

-Pored omasovljena našeg omladinskog pogona, cilj je da obiđemo razredne stariješine i pedagoge osnovnih škola, čime ćemo vidjeti kako naši članovi uče u školama, jer u našem omladinskom pogonu, bitno je edukativno odgajanje djece, ondnosno razvoj kroz školske aktivnosti. Sigurno je da kroz odnos naših trenera koji prije svega treba da daju sportsko odgajanje djeci, treba da učestvuju u eduktivnom odgoju koji će voditi djecu pravim putem, odnosno putem kojim njihovi roditelji žele da idu, a to je da djeca budu, dobri ljudi, zdravi ljudi i na kraju da budu sportisti koji će u nekom narednom periodu biti veliki igrači koji će predstavljati naš grad i našu državu, rekao je rukovodilac škole fudbala FK Sloboda Tuzla, Nedim Omerović.

Tokom posjete OŠ Tušanj, članovi Omladinskog pogona, Nedim Omerović, Vedran Kovačević i polaznik škole fudbala FK Sloboda, Haris Hasanović podijelili su učenicima informativne letke, upisne listove te prigodan raspored časova, a u narednom periodu planiran je obilazak ostalih škola na području Tuzle.

Sve zainteresovane škole koje žele da se uključe u realizaciju projekta i oni koji žele da njihova djeca budu dio Omladinskog pogona FK Sloboda Tuzla potrebno je da se jave rukovodiocu škole fudbala, Nedimu Omeroviću na broj telefona +387 60 31 09 263 ili putem kontakt forme na internet stranici Fksloboda.ba.

Također, ovim putem obavještavamo da se prigodan školski raspored časova FK Sloboda Tuzla može preuzeti u prostorijama UG Prijatelji FK Sloboda koje je smješteno u Ul. Patriotske lige br. 4, 75000 Tuzla u blizini gradskog parka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje