Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjanić za France Football: U Juventusu sam da bih osvajao titule

Preuzmite sliku

Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH je u razgovoru za France Football naglasio da je u Juventus iz Rome prešao da bi osvajao titule.

Pjanić se proteklog ljeta priključio “staroj dami“, nakon što je u svome ugovoru s Romom sam aktivirao klauzulu za puštanje. Sada je s Juventusom stigao u Francusku, gdje će se u Ligi šampiona sastati sa svojim bivšim klubom Oyimpique Lyonom.

U Juventusu sam da bih osvajao titule. To je ono što mi je najviše nedostajalo, a Juventus je savršen klub za to, jer pobjeđuje na svim nivoima. Dosad sam uglavnom bio drugi. Juventus ima dosljednost u svojim nastupima, što u Romi definitivno nismo imali. Uvijek smo imali uspone i padove. Juventus ima dosljednost i čvrstinu, što ga često odvede do kraja. To je veliki stroj, koji rijetko kada podbaci“, kazao je Pjanić za France Football.

Francuske novinare je interesovalo kakva je razlika između njihove Ligue 1 i italijnaske Serie “A”.

Ima više konkurenata u Italiji i više rivaliteta između klubova. Postoji više dobrih ekipa u Seriji ‘A’, kada pogledate tu su Roma, Inter, Milan, Napoli i Fiorentina. Svi su uvijek blizu, igraju se teške utakmice s mnogo više žara u njima i oko njih. Mislim da je toga mnogo više bilo u Francuskoj dok sam igrao u Lyonu, nego danas. Onda su bili Marseille, Paris Saint-Germain, Bordeaux, Monac i Lille. Sada je PSG daleko iznad svih“, istakao je Pjanić, dodavši da je 2014. godine bio blizu prelaska u PSG, ali da je njegov dolazak u Pariz spriječio Walter Sabatini, tadašnji sportski direktor Rome.

Pjanić je, osim za Lyon, u Francuskoj igrao za Metz u koji je došao iz Luksemburga kao 14-godišnjak. Kasnije ga je put preko Lyona i Rima doveo u Torino. Za reprezentaciju BiH do sada je odigrao 69 utakmica i postigao 11 golova.

Utakmica trećeg kola grupe “H” Lige šampiona između Olympique Lyona i Juventusa igra se večeras na stadionu “Parc Olympique Lyonnais” s početkom u 20.45 sati. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,