Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pirlo: Juventus može izbaciti Barcelonu

Preuzmite sliku

Italijanski fudbaler Andrea Pirlo, koji sada nastupa za New York City, smatra da je njegov bivši klub Juventus sposoban da izbaci Barcelonu u četvrtfinalu Lige šampiona.

Pirlo, koji je svoju posljednju utakmicu u dresu kluba iz Torina odigrao u finalu Lige šampiona 2015. godine upravo protiv “Barce“, smatra da će dvomeč u četvrtfinalu biti nešto potpuno drugačije u odnosu na ogled za trofej uz Berlinu. Tada je Barcelona slavila sa 3:1, a Pirlo se nada da će ovoga puta ishod biti drugačiji.

“To će biti drugačije utakmice u odnosu na finale od prije dvije godine. Juventus se promijenio, a i Barcelona je drugačija. Osim toga, ne igra se jedna utakmica, nego ih čeka više od 180 minuta nadmetanja tokom kojih ćemo, vjerujem, vidjeti dobar fudbal. ‘Juve’ ima veoma jak tim, a ako hoćete do finala morate biti sposobni da igrate s najvećim rivalima. Ne mislim  da je Juventusov tim u izgradnji, imaju odlične igrače i pokušavaju pronaći balans za četiri napadača. Ovaj Juventus definitivno ima kapacitet da izbaci Barcelonu“, kazao je Pirlo.

Iskusni 37-godišnji fudbaler tokom karijere je igrao samo u Italiji, a nastupao je za Bresciju, Inter, Regginu, Milan i Juventus. Najveći trag je ostavio u Milanu i Juventusu s kojima je osvojii veliki broj pehara. U ljeto 2015. godine odlučio je da ode iz Italije i karijeru nastavi u SAD-u. U dresu nacionalnog tima odigrao je 116 utakmica i postigao 13 golova. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,