Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Petrović: Moj ostanak u Slobodi još nije dogovoren, protiv Borca želimo ostati neporaženi

Preuzmite sliku

Nogometaši Slobode sezonu završavaju utakmicom protiv Borca u Banjoj Luci, a prvi put na utakmicu neće otputovati dan prije, nego će na stadion Borca doći otprilike sat i po prije susreta.

Šef stručnog štaba Slavko Petrović kaže da će na put krenuti više mladih igrača, od koji će nekolicina početi utakmicu.

– Ekipa će biti slična onoj protiv Mladosti. Ne mogu računati na Miloša Mijića, koji je „kartoniran“, te povrijeđenog Borislava Terzića koji je deset dana izvan trenažnog procesa. Povrijedio se i Dino Hodžić tako ću poslije današnjeg treninga znati hoće li moći igrati – izjavio je Petrović za Fenu.

Mada utakmica u rezultatskom smislu nije bitna, trener Tuzlaka kaže da u Banju Luku ne idu na izlet.

– Želimo da se što bolje prezentujemo publici i da ostanemo neporaženi – dodaje.

Oko ostanka na mjestu “kormilara”, kaže da razgovor sa čelnicima kluba tek slijedi, mada je predsjednik Senad Mujkanović nedavno izjavio da će Petrović ostati na Tušnju, te da je već predao listu igrača na koje ne računa za narednu sezonu.

– Oko mog ostanka nismo još službeno razgovarali zbog problema oko dobijanja licence. Očekujem da ćemo poslije zadnje utakmice obaviti razgovor. Spisak igrača na koje ne računam predao sam još prije dvije sedmice – potvrdio je trener „crveno-crnih“.

Dodaje da neće biti velikih odlazaka, kao i da ne može reći o kojim se igračima radi dok o tome ne razgovara s njima i čelnicima kluba.

– Radi se o petorici igrača dok su još dvojica pod znakom pitanja. Neće biti masovnih odlazaka, kao u aktuelnoj sezoni kada je 15 igrača otišlo, a 14 došlo. Oni koji su otišli nisu napravili posao u nekom drugom klubu, tako da je jasno da u Slobodi nisu imali šta tražiti – smatra Petrović.

S druge strane, igrači koji su dovedeni u pauzi prvenstva opravdali su dolazak.

Sloboda je izborila ostanak u Premijer ligi i to je bio osnovni zadatak Slavka Petrović po dolasku u Tuzlu, a zatekao je ekipu u jako lošem prihičkom, fizičkom i mentalnom stanju. Trebalo ih je, kaže, vratiti s ruba provalije.

Zasukao je rukave i na Tušnju je boravio od jutra do mraka. Na Tušnju, kažu, jedino nije spavao, a smatra da trener mora svom poslu biti posvećen u svakom trenutku, te da osobno ne poznaje termin „popodnevni odmor“.

– Za trenera nema odmora nikada. Ostali smo u ligi, ali smo mogli i puno ranije sve riješiti. Izgubili smo dva boda protiv Borca i Čelika, te jedan protiv Željezničara. Ipak, u drugom dijelu sezone smo puno napredovali, a posebno Darko Todorović, Azir Muminović, Anel Husić, Edis Smajić, Aleksandar Ignjatović… Drugim dijelom sezone možemo biti zadovoljni – zaključio je Petrović u razgovoru za Fenu.

Utakmica 10. kola Lige za opstanak Borac – Sloboda igra se sutra od 17 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje