Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osmi poraz u sezoni: Sloboda u Bijeljini poražena od Radnika

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas su odigrali susret 13. kola BHT Premijer lige u kojem su poraženi od Radnika u Bijeljini.

Za Slobodu su od prve minute nastupili: Erić, Ignjatović, Hairlahović, Đorđilović, Todorović, Ordagić, Grahovac, Škahić, Jahić, Ćulum i Smajić. Iako je Mehmedagić bio najavljivan kao starter, zbog povrede prije samog početka susreta, Slavko Petrović je bio primoran da napravi promjenu, pa je Ibrahim Škahić započeo susret.

Prvih pola sata susreta Sloboda je kontrosila posjed lopte i strpljivom igrom pokušavala stići do gola Radnika. Igrala se 38. minuta kada je Slavko Petrović bio primoran napraviti zamjenu, jer je zbog povrede iz igre morao izaći Ćulum. U igru je ušao Miloš Kalezić.

Najveće uzbuđenje u prvom poluvremenu vidjelo se u zadnje dvije minute kada pokušao Šerbečić, nakon greške Erića. Sloboda je krenula u kontra napad, ali udarac Ordagića završava u korneru.

Hladan tuš za goste stigao je u trećoj minuti nastavka, kada gol pogađa Irfan Hadžić.

Sloboda je nakon primljenog gola imala terensku inicijativu, ali jaka kiša u Bijeljini je otežavala igru. Radnik je preko Bradonjića imao veliku šansu u 86. minuti, ali Erić je odbranio udarac. Slobodi je ovo četvrti vezani poraz, a nakon 13. kola nalaze se na 11. mjestu sa devet osvojenih bodova, dok je Radnik na osmom mjestu sa 17 osvojenih bodova. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje