Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ordagić poručio: Želimo da pobjedimo i da napravimo novi korak ka ostvarenju naših ciljeva

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Sloboda će sutra od 20 sati da ugosti ekipu aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, Zrinjskog iz Mostara.

Nakon remija protiv Krupe i pobjede nad Vitezom, ekipa Slobode se vraća na Tušanj, na kojem je u prvom kolu poražena od Radnika iz Bijeljine. Atmosfera u ekipi je mnogo bolja, a raduje povratak Sulejmana Krpića u napad.

,,Prva pobjeda u prvenstvu nam mnogo znači, jer znamo da smo u sezonu ušli dosta loše. Uvijek je nezgodno izgubiti dvije utakmice, posebno na početku sezone. U Vitezu nije bila bajna utakmica, ali osvojili smo tri boda i lakše smo se pripremali za narednu utakmicu sa Zrinjskim”, rekao je Amer Ordagić, jedan od najkvalitetnijih fudbalera u Premijer ligi BiH ove godine.

Zrinjski je nakon gostujuće pobjede u prvom kolu protiv Sarajeva na Koševu, u Bijeljini prije 15 dana poražen od Radnika sa 2:1. Blaž Slišković, trener Zrinjskog, se našao u velikim problemima ovoga ljeta, a igrački kadar je znatno drugačiji nego prošle sezone.

,,Ekipa Zrinjskog ima mnogo mladih igrača željnih dokazivanja, ali nakon prosutih bodova, protiv Radnika, želimo da kod kuće budemo sigurni sa osvojenim bodovima. Želimo da pobjedimo i da napravimo novi korak ka ostvarenju naših ciljeva”, dodao je Ordagić.

Susret na stadionu Tušanj se igra sutra od 20:00 sati, a glavni sudija ovog susreta je Eldin Jakupović iz Bihaća. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje