Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ordagić odlazi iz Slobode u Južnu Koreju za 85.000 dolara, mnogi klubovi zainteresovani i za Krpića

Preuzmite sliku

Jedan od najboljih veznjaka BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaler  tuzlanske Slobode Amer Ordagić karijeru nastavlja u Južnoj Koreji.

Kako Tuzlanski.ba saznaje iako Ordagića ugovor sa Slobodom veže do ljeta naredne godine klub sa Tušnja već je dao zeleno svjetlo da Ordagić može promijeniti sredinu uz obeštećenje od 85.000 dolara.

Prema svemu sudeći utakmica između Slobode i Krupe mogla bi biti “posljednja” za Ordagića u dresu Slobode.

Još uvijek nije poznato za koji će klub talentovani 23-godišnji veznjak Slobode potpisati u Južnoj Koreji ali je sigurno da će Vlado Jagodić biti na mukama tražeći zamjenu za Ordagića.

Ukoliko se transfer Ordagića uspješno završi navodno bi njegovo mjesto u redovima Slobode nadomjestio veznjak Željezničara Samir Bekrić.

Pored Ordagića nekoliko klubova ozbiljno je zainteresovano i za najboljeg strijelca Premijer lige BiH Sulejmana Krpića za kojeg se navodno zanima nekoliko kubova iz Turske i Njemačke.

Međutim, Krpić još uvijek ne razmišlja o odlasku iz Slobode ili na adresu Rudarska br.2 još nije stigla ponuda koja će zadovoljiti obje strane i koju će biti teško odbiti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje