Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odluka N/FSBiH: Slobodi najveća novčana kazna, klubovi plaćaju kazne u iznosi od 17.500 KM

Preuzmite sliku

Disciplinska komisija N/FSBiH pod predsjedavanjem Nermina Kljajića na sjednici održanoj jučer u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti.

Fudbalski klub Sloboda novčano je kažnjen sa 5.000 KM zbog kašnjenja u dostavljanju dokumentacije u postupku licenciranja za takmičarsku godinu 2017/2018 BHT Premijer lige. Ovo je ujedno i najveća novčana kazna za jedan klub nakon održane sjednice Disciplinske komisije, te jedna od najvećih kazni od početka takmičenja.

Zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača i isticanja transparenata sa nesportskim sadržajem na utakmici protiv Mladosti, Borac je kažnjen sa 4.000 KM.

Iz istih razloga sa identičnim iznosom je kažnjen FK Sarajevo u utakmici 3. kola protiv GOŠK-a.

NK Široki Brijeg je novčano kažnjen sa 1.000 KM zbog isticanje transparenata sa nesportskim sadržajem u meču 4. kola PLBiH na gostovanju u Gabeli.

FK Željezničar određena je novačana kazna u iznosu 3.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača i isticanja transparenata sa nesportskim sadržajem u utakmici 4. kola PLBiH protiv Borca. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje