Nedjelja, 26. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Odluka IO NSFBiH: Sloga Simin Han bez plasmana u Prvu ligu FBiH

Završeno je takmičenje u Drugoj ligi FBiH grupa “Centar”, “Zapad”, “Sjever” i “Jug” za takmičarsku sezoni 2014/2015. Sasvim zasluženo fudbaleri Sloge iz Simin Hana su pobjedom u posljednjem 30. kolu Druge liga FBiH – “Sjever” nad ekipom Bosne iz Mionice obezbijedili plasman u viši rang takmičenja odnosno od naredne sezone su se trebali takmičiti u okviru Prve lige FBiH. Međutim NSFBiH objailo je saopštenje koje prenosimo u cijelosti:

Kao prvaci Druge lige FBiH za takmičarsku sezonu 2014/2015 plasman u Prvu ligu FBiH ostvarili su NK “Bosna” Visoko kao prvak Druge lige FBiH grupa “Centar”, NK “Novi Travnik” prvak Druge lige FBiH “Zapad” i NK “Sloga” Ljubuški prvak Druge lige FBiH grupa “Jug”.

  • prva-liga-klubovi-ulazak
  • Shodno odluci Izvršnog odbora NS Federacije BiH o ispunjavanju uvjeta iz normativa vaspitno-pedagoškog rada da bi klubovi Druge lige FBiH ostvarili plasman u Prvu ligu, pored ostalih uvjeta moraju ispuniti uvjet da u toku takmičarske sezone moraju imati minimalno tri omladinske selekcije uključene u stalna takmičenja, od toga obavezno selekcije juniora i kadeta u Omladinskoj ligi “Centar”, “Jug”, “Sjever” ili “Zapad”.

    Obzirom da FK “Sloga” Simin Han u takmičarskoj sezoni 2014/2015 nije sa selekcijama juniora i kadeta nastupao u Omladinskoj ligi BiH grupa “Sjever” nije ostvario plasman u takmičenje Prve lige FBiH za takmičarsku sezonu 2015/2016. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje