Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Od Druge kantonalne do Prve lige FBiH: Pogledajte golove i slavlje fudbalera Sloge iz Simin Hana (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Sasvim zasluženo fudbaleri Sloge iz Simin Hana danas su pobjedom u posljednjem 30. kolu Druge liga FBiH – “Sjever” nad ekipom Bosne iz Mionice obezbijedili plasman u viši rang takmičenja odnosno od naredne sezone će se takmičiti u okviru Prve lige FBiH.

Pobjeda plavo-bijelih niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje, već na samom početku mrežu gostiju je “načeo” Sačević Enes, do odlaska na odmor Sloga je preko Islamović Selvedina povećala prednost na 2:0. U nastavku utakmice Bosna ostaje sa igračem manje na terenu jer je zbog nesportskog ponašanja iz igre isključen Elvis Huseinagić.

  • sloga-simin-han033-20150607
  • U drugom poluvremenu ekipa Sloge je kontrolisala igru i stvarala prilike za postizanje gola. To im se isplatilo kada je rezervista Umihanić Almir postigao treći gol za svoju ekipu i tako postavio konačan rezultat utakmice Sloga – Bosna 3:0.

    Ne tako davno FK Sloga je nastupala u okviru Druge kantonalne lige, uslovi za treniranje su bili katastrofalni kao i sam stadion. Na mjesto predsjednika kluba dolazi Azmir Husić i stvari su od tada su krenule ka boljem. Poboljšali su se uslovi rada, nabavljena je adekvatna oprema za igrače, izvršena je rekonstrukcija stadiona, a fudbaleri Sloge su to znali itekako da cijene i uzvratili su dobrim igrama i rezultatima.

    Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na stadionu u Simn Hanu nastalo je veliko slavlje igrača i navijača. U video prilogu članaka koji je zabilježila ekipa nešeg portala pogledajte sve postignute golove na današnjem susretu kao i izjave trenera Sloge Milenka Bošnjakovića i kapitena ekipe Selvera Ahmetovća.

    Fudbalerima Sloge želimo dosta sportske sreće u narednoj sezoni, uz iskrene želje da jednog dana izbore plasman i u Premijer ligu BiH pa da u Tuzli ponovo gledamo derbi gradskih rivala. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje