Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Obavljen žrijeb BH Telecom Premijer lige 2017/18: U prvom kolu Široki Brijeg-Klub X

Preuzmite sliku

Žrijeb parova BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2017/2018. obavljen je danas u hotelu „Park“ u Vogošći.

Jedanaest klubova je učestvovalo u žrijebu, dok će dvanaesti član Premijer lige biti poznat naknadno.

U prvom kolu koje je na programu 22. i 23. Jula ove godine sastaće se: Mladost-Vitez; Željezničar-GOŠK; Borac-Čelik; Sarajevo-Zrinjski; Široki Brijeg-Klub X; Radnik-Krupa.

  • Premijer omladinska liga za pionire i kadete biće odigrana prema istom rasporedu kao BHT PL, samo sa zamijenjenim domaćinstvima.

    Nakon žrijeba klubovima su dodijeljene i nove Adidas lopte sa kojim će se igrati utakmice u sezoni 2017/2018.

    Obavljen je i žrijeb Premijer omladinske lige za juniore u kojoj će ove sezone učestvovati 14 klubova. U prvom kolu 5. i 6. avgusta će se sastati: Široki Brijeg-Radnik; GOŠK-Zvijezda 09; Čelik-Vitez; Krupa-Borac; Zrinjski-Mladost; Željezničar-Velež; Klub X-Sarajevo.

  • Podsjetimo, jučer je u Sarajevu održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH povodom vanredne primjene sistema za licenciranje klubova koji su ostvarili plasmanu u Premijer ligu BiH kroz takmičenja na nivou entitetskih saveza, FS RS i NS FBiH.

    Na sjednici se odlučivalo o licencama za klubove, NK „GOŠK“ Gabela i FK „Borac“ Banja Luka a koji su aplicirali za učešće u Premijer ligi BiH za takmičarsku sezonu 2017/2018 na osnovu definisanog minimuma kriterija iz oblasti finansijskog kriterija, koji se primjenjuje za vanrednu primjenu sistema za licenciranje.

    Prvostepena komisija je jednoglasno donijela slijedeće odluke:

    1. FK ”BORAC” Banja Luka – Izdaje se licenca za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2017/2018;

    2. NK ”GOŠK” Gabela – Izdaje se licenca za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2017/2018;

    Komisija je na istoj sjednici, razmatrajući pitanje realizacije Odluke i Zaključka Drugostepene komisije za licenciranje klubova, sa sjednice održane 29.05.2017. godine, donijela Odluku o povlačenju licence FK ”Sloboda” Tuzla za učešće u Premijer ligi BiH u sezoni 2017/2018, zbog neizvršavanja dijela utvrđenih obaveza.

    FK „Sloboda“ ima pravo žalbe Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova u roku do 8 dana od prijema odluke.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje