Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nurkićev put od Tuzle do Portlanda: Prva osoba koju sam sreo u Americi je bio diler droge

Preuzmite sliku

Jedan od najboljih bh. košarkaša Jusuf Nurkić dao je zanimljiv intervju za Sports Illustrated u kojem je govorio o svojim košarkaškim počecima i dolasku u NBA ligu.

,,Kada sam prvi dan došao u New York, dočekao me jedan od tipova koji me pitao želim li drogu. Dakle, moje prvo iskustvo u SAD-u je bio jedan diler. Pitao sam se šta se dešava sa mnom i vjerovao sam da je sve kao na filmu”, istaknuo je Nurkić. Nakon drafta Nurkića je karijera odvela u Denver Nuggetse, u kojima je proveo dvije sezone

Nurkić se prvi put susreo sa NBA iskustvom u Denveru i to mu je bio zaista veliki zadatak, u kojem mu je pomoglo mnogo ljudi. Ipak, eksperimentisanje stručnog osoblja sa igračima i druge stvari govorile su mu da nešto tu nije uredu, zbog čega je bio nezadovoljan.

“U prvoj utakmici sezone 2016/17. igrao sam samo tri četvrtine. Imao sam 23 poena i 9 skokova. Dakle igram dobro, pobjeđujemo i ja ne igram posljednju četvrtinu. Tada sam vidio da nešto nije uredu”, rekao je Nurkić.

U Portlandu je stigao kao veliko pojačanje, što je i vrlo brzo pokazao. U naumu da pomogne ekipi nije ga spriječila ni povreda koju je imao na kraju prošle sezone, a na početku nove sezone vratio se još jači i željan pobjeda što pokazuje na parketu.

“Neću govoriti imena, ali nekim mojim dobrim prijateljima je uredu da postigne 20 poena i izgubi. Ja nisam taj tim. Ja sam timski igrač i volio bih najviše kada bih pogađao 10-15 poena po utakmici, ali da svaku dobijemo. Portland me je dobio u situaciju koju sam uvijek želio: sjajni navijači, sjajan grad, sjajni saigrači i dvojica bekova koji zaista igraju briljantno. To zvuči sjajno za mene i ne želim da se ovo ikada završi, želim ostati ovdje”, zaključio je Nurkić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,