Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novo pojačanje Manchester Cityja: Benjamin Mendy otputovao na ljekarski pregled

Preuzmite sliku

Defanzivac Monaca Benjamin Mendy otputovao je u Sjedinjene Američke Države kako bi obavio ljekarski pregled prije prelaska u Manchester City koji je za njega pristao da plati 58 miliona eura.

Kako javlja BBC, Mendy će ljekarski obaviti u Los Angelesu gdje se “građani” nalaze na pripremama za predstojeću sezonu.

Ukoliko ljekarski prođe kako treba, Mendy će postati najskuplji odbrambeni fudbaler svijeta. Tako će preuzeti “titulu” najskupljeg defanzivca od Kyle Walkera, koji je prije svega sedam dana stigao, također u City iz Tottenhama za 50 miliona funti (oko 56 miliona eura), ali sa bonusima. Iako su mu tek 23 godine Mendyju će City biti četvrti klub u karijeri.

Prethodno je igrao za Le Havre i Olympique Marseille iz kojeg je prešao u Monaco. U dresu reprezentacije Francuske odigrao je četiri utakmice.

Mendy će prelaskom u City biti peto veliko pojačanje kluba. “Građani” su ovog ljeta na transfere potrošili 195 miliona eura dovođenjem engleskog reprezentativca Kylea Walkera, portugalskog veznjaka Bernarda Silve, brazilskog golmana Edersona Moraesa i defanzivca Danila iz Real Madrida.

Klub je za pet miliona eura prodao Aleksandra Kolarova italijanskoj Romi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje