Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Njemačka rezultatom 5:0 porazila kadetsku reprezentaciju BiH na otvaranju Evropskog prvenstva

Preuzmite sliku

U susretu prvog kola grupe C Evropskog prvenstva za kadete reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u Kostreni poražena od Njemačke sa 0:5.

Na samom otvaranju utakmice Nijemci dolaze do prednosti. Nakon kornera u 2’ koji je izveo Majetschak u kaznenom prostoru bh tima najbolje se snašao Mai koji pogađa mrežu Kršića za 1:0.

Već u 6’ naš tim je imao odličnu priliku za poravnanje rezultata, ali je prvo pokušaj Marušića izblokiran od strane njemačkih defanzivaca, dok je šut Santrača Plogmann izbacio u korner.

Nemačka je udvostručila prednost u 16’. Yeboah je odlično prošao po desnoj strani, odigrao povratnu loptu za Keitela koji postiže drugi pogodak za svoj tim.

U 29’ Sakib Malkočević je morao da napravi prvu izmjenu. Zbog povrede igru je napustio Đani Salčin, a umjesto njega na teren je ušao Marko Brkić.

Bek bh tima Jusuf Gazibegović je u 33’ ušao u šesnaesterac Njemačke iskosa sa desne strane, šutirao iz povoljne pozicije, ali je protivnički golman još jednom bio na visini zadatka.

Do kraja prvog poluvremena više nije bilo prilika i na odmor se otišlo sa prednošću Njemačke od 2:0.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imala je BiH. Imamović je izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je Plogmann odbranio.

Nijemci su u 50’ imali prednost od 3:0. Lošu reakciju odbrane bh tima iskoristio je Arp i sa dva metra poslao loptu u mrežu. Isti igrač minutu poslije postiže još jedan pogodak. Ovaj put je sa ivice šesnaesterca šutirao u donji desni ugao Kršića za 4:0.

Arp se treći put upisao u listu strijelaca u 62’. Prvo je odbrana naše reprezentacije iblokirala pokušaj Cetina, ali se lopta odbila do Arpa koji glavom postiže peti gol za Njemačku.

U 64’ odličnu priliku propustila je i BiH. Mehanović je ušao u protivnički kazneni prostor, uposlio Imamovića koji sa desetak metara loptu šalje preko gola. U drugoj minuti sudijske nadoknade Imamović je još jednom zaprijetio, ali se rezultat nije mijenjao.

U drugom kolu BiH će se u Kostreni sastati sa Republikom Irskom 7. maja u 16:30 sati.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje