Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Niko traženiji od Seada: Šest giganata želi Kolašinca

Preuzmite sliku

Schalkeov Sead Kolašinac jedan je od popularnijih igrača na transfer pijaci. Njegov ugovor s njemačkom ekipom ističe na kraju sezone i trener Heidel se već neko vrijeme trudi nagovoriti ga na produženje ugovora, ali za sada je bezuspješan. 

Bild tvrdi kako je za usluge 23-godišnjeg reprezentativca naše države zainteresirano čak šest klubova: Milan, Juventus, Roma, Manchester City, a najnoviji interesenti su Arsenal i Liverpool.

Kolašinac u Schalkeu ima godišnju platu od dva miliona eura, Schalke može ponuditi najviše tri, dok bi u nekom od evropskih top klubova imao platu od oko šest milijumiliona na eura.

“Istakao sam već ono što želim i znam da me trener ne tjera na ništa”, rekao je Kolašinac.

Heidel se s druge strane nada kako bi Kolašinac ipak mogao ostati u njegovoj ekipi:

“Poštujem to što još uvijek nije donio odluku. Nema nikakvih ultimatuma. U koji će klub otići? To ne znam, ali znam da vrijeme ne radi protiv nas. On zna koliko nam znači.”

Ali, poznato je kako Kolašinac ima želju igrati Ligu prvaka, a to je nešto što mu u Schalkeu trenutno ne mogu obećati. Ovaj je 23-godišnji defanzivac u gostujućoj pobjedi njegove ekipe protiv Mainza od 1:0 zabio odlučujući pogodak, a zanimljivo je kako je svojim udarcem poderao mrežu uz stativu te su ju radnici na stadionu morali krpiti. (goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,