Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nijemci rutinski sa Slovacima (VIDEO)

Preuzmite sliku

Već su nam poznata tri četvrtfinalista, a za četvrto mjesto među osam najboljih reprezentacija Evrope borile su se Slovačka i Njemačka.

Golčinom Jeromea Boatenga Njemačka je povela već u osmoj minuti igre! Sve je počelo minutu ranije prvim kornerom na utakmici nakon kojega je glavom opasno pucao Sami Khedira. Lopta je ponovno završila u korneru, ubacio je Toni Kroos, a lopta se odbila od Škrinjarana 20 metara od gola gdje ju je Boateng iz voleja pospremio u donji lijevi ugao mreže.

Njemačka je već u 13. minuti mogla i povećati vodstvo. Jedan od najiskusnijih Slovaka, Martin Škrtel je skrivio kazneni udarac na Gomezu, ali je njegovu reprezentaciju spasio vratar Matus Kozačik koji je skinuo udarac s bijele tačke Mesutu Özilu.

Pred sam kraj prvog poluvremena Slovačka je dočekala prvu pravu priliku na utakmici. Ubacio je loptu na peterac Pekarik, a ošto je glavom pod samu gredu pucao Juraj Kucka. Njemačka ima sreće jer je na golu Manuel Neuer koji je sjajno izvukao loptu i tako spriječio izjednačenje.

Nijemci su odmah osvetili ovaj promašaj i dvije minute kasnije, u 43. je Mario Gomez postigao pogodak za 2:0. Najveći dio posla je obavio Julian Draxler koji se probio u kazneni prostor i s lijeve strane je ubacio u sredinu kaznenog prostora odakle je loptu iz prve u mrežu pospremio Gomez. To mi je bio peti pogodak na Evropskim prvenstvima čime se izjednačio na vrhu najboljih njemačkih strijelaca svih vremena na Eurima s Jürgenom Klinsmannom.

Njemačka zabija treći gol nakon kornera s desne strane. Hummels je nadskočio zamjenu Greguša, lopta je došla do Draxlera koji je lijepim volejem poslao loptu pod prečku za 3-0.


1/8 finala: Njemačka 3:0 Slovačka (Boateng, Gomez i Draxler). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,