Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ne smiruje se “slučaj” Asima Zec: Sloboda rješava spor pred Međunarodnim arbitražnim sudom

Preuzmite sliku

Pravni tim FK Sloboda istrajan je u namjeri dokazivanja kršenja sporazuma od igrača Asima Zeca.

Prema posljednjim informacijama koje donosi FK Sloboda, očigledno je da se ne smiruje “slučaj Zec”. Podsjećamo da je Asim Zec u posljednjem prelaznom roku zamijenio dres tuzlanske Slobode sa sarajevskim Željezničarom, a tuzlaci već drugi mjesec upozoravaju na prevaru izvršenu od strane igrača Zeca.

Naime, pravni tim FK Sloboda je istrajan u namjeri da dokaže kršenje sporazuma o produženju ugovora koji je Zec potpisao sa Slobodom u februaru 2017. godine. Tuzlaci su 13.06.2017.godine zatražili očitovanje od nadležnih komisija N/FS BiH o “slučaju Zec” , uključujući i Pravni komitet nadležan za tumačenje propisa. Obzirom da niti jedna komisija nije dostavila očitovanje zaključno sa današnjim danom, FK Sloboda je dana 06.07.2017. godine uputila urgencije za očitovanjem te svakako ostaje simptomatična šutnja od strane N/FS BiH, a posebno iz razloga što je Asim Zec već upisao prvi službeni nastup za FK Željezničar u okviru Prvog pretkola kvalifikacija za Evropa ligu protiv crnogorske Zete, saopštio je pravni tim FK Sloboda Tuzla.

Iz Pravnog tima FK Sloboda napominju da u slučaju daljnje šutnje i nedostatka pravne zaštite od strane N/FS BiH su se spremni obratiti sa kompletnom dokumentacijom o “slučaju Zec” Međunarodnom arbitražnom sudu za rješavanje sporova ove prirode. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje