Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači Borussije posjetili Tuzlu i zajednički gledali finale Kupa Njemačke (FOTO)

Preuzmite sliku

Udruženje navijača Borussije Dortmund sa Balkana sinoć su u Tuzli obavili prvo zajedničko okupljanje i gledanje utakmice finala DFB kupa između Borussije i Frankfurta. 

Kako su za portal Tuzlanski.ba rekli, već duže vrijeme su planirali zajedničko okupljanje, a okupljanje u Tuzli je bilo idealna prilika, s obzirom na približno jednaku udaljenost svim zainteresovanim. Poseban motiv je bila prilika za novi trofej ekipe iz Dortmunda.

,,Tuzla je odabrana jer je vremenski udaljena približno jednako za sve navijače. Želio sam i da ljudi koji nikada nisu bili u Tuzli, dođu po prvi put, te da iskoristimo priliku da odamo počast poginulim na Kapiji”, kazao je Amir Gološ, jedan od organizatora ovog druženja.

Udruženje postoji više od 10 godina, a realizaciju ideju napravio je Strahinja Vukašinović. Današnjem okupljanju prisustvovali navijači iz Kule, Novog Sada, Jablanice i mnogih drugih gradova.

Vrijedi napomenuti da je Tuzla bila sretna za navijače Borussije Dortmund, koja je rezultatom 2:1 savladala Eintracht Frankfurt i osvojila još jedan Kup Njemačke. Golove za Borussiju su postigli Aubameyang i Dembele, dok je za ekipu Eintrachta gol postigao hrvatski internacionalac, Ante Rebić. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje