Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijač Atletico Madrida tuži UEFA-u zbog “nesviranja ofsajda”: Traži 1.500 eura za duševnu bol

Preuzmite sliku

Navijač španskog Atletico Madrida pokrenuo je tužbu protiv UEFA-a, uz tvrdnju da je engleski sudija Mark Clattenburg napravio grešku prilikom suđenja finala Lige prvaka između Atletico Madrida i Real Madrida, u maju ove godine.

Kako javljaju španski mediji, navijač Atletico Madrida po imenu Jose Antonio Campon pokrenuo je tužbu protiv UEFA-e i suca Marka Clattenburga, zbog greške u suđenju na posljednjoj finalnoj utakmici Lige prvaka u Milanu.

On tvrdi da je fudbaler Real Madrida Sergio Ramos postigao pogodak iz ofsajd pozicije i zbog toga zahtjeva da mu se nadoknadi šteta u iznosu od 1.660 eura.

Pojasnio je kako 160 eura nadoknada za cijenu ulaznice za utakmicu koju je platio, a ostalih 1.500 eura traži za duševnu bol i depresiju koju je doživio nakon utakmice.

Golom Sergia Ramosa u 15. minuti utakmice, za koji Campon tvrdi da je postignut iz nedozvoljne pozicije, Real Madrid je poveo sa 1:0, a gradski rival Atletico je izjednačio pogotkom Yannicka Carrascoa u 79. minuti. Real Madrid je bio bolji u izvođenju penala i tako osvojio titulu Lige prvaka. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje