Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon tragedije u Kolumbiji: Saučešće izjavili Neymar, Luis Figo, Rooney, Ramos…

Preuzmite sliku

Fudbalski svijet potresla je jutrošnja avionska nesreća u kojoj je od 81 putnika i člana posade preživjelo pet osoba. U avionu se nalazila i prva postava brazilskog fudbalskog tima Chapecoense, koji su putovali u Kolumbiju na utakmicu regionalnog takmičenja. 

Među onima koji su putem društvenih mreža uputili saučešće nalaze se mnogi klubovi iz Brazila ali i drugih dijelova svijeta kao što su Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Villarreal, Sevilla, Inter, Juventus, Milan, Roma, Bayern Minhen, Borussia Dortmund, Schalke 04, Bayer Leverkusen, Porto, Benfica i Sporting Lisabon.

Među kolegama koje su uputile riječi saučešća nalazi se, između ostalih, i španski golman Iker Casillas, trener Paris Saint Germaina Unai Emery, ali i poznati fudbaleri Neymar, Wayne Rooney, Arda Turan, Sergio Ramos, bivša portugalska zvijezda Luis Figo i mnogi drugi.

Saučešće je izjavio i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Charter let sa ukupno 81 osobom, među kojima je bila i prva postava brazilskog fudbalskog tima Chapecoense, koji su putovali u Kolumbiju na utakmicu regionalnog turnira, srušio na putu do međunarodnog aerodroma Medellin kod istoimenog gradića.

Prva od dvije finalne utakmice Kupa Južne Amerike trebalo je da bude odigrana u srijedu u Medellinu između Chapecoensea i Atletico Nacionala. Avion je prethodno sletio u Santa Cruzu u Boliviji. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,