Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon poraza od Željezničara oglasili se iz FK Sloboda: Petrović je svojim odlukama uveliko uticao na konačan rezultat utakmice

Preuzmite sliku

Nakon poraza fudbalera Slobode na Grbavici od Željezničara rezultatom 4:2 u okviru Lige za prvaka saopćenjem za javnost Oglasili se iz FK Sloboda.

FK Sloboda Tuzla porežena je na otvaranju Lige za prvaka BiH od FK Željezničar, a sporovedena analize nakon utakmice daje prostor da se zaključi da su fudbaleri Slobode od početka utakmice nekoliko puta oštećeni sudijskim odlukama.

Od samog početka utakmice mogao se primijetiti smjer kojim teče utakmica, a dosuđen nepostojeći indiretkan udarac na početku susreta ukazivao je na to kako će se utakmica na Grbavici odvijati. Prvi ispravan klizeći start na loptu igrača Slobode rezultirao je javnom opomenom, a dva ista starta sa leđa domaće ekipe završila su usmenom opomenom. Četrvrti sudac tokom 90 minuta kontrolisao je samo gostujuću ekipu, a dovoljan pokaztelj jeste slavlje igrača kod drugog i četvrtog gola kada domaći igrači trče 80 matera na drugu stranu, a pri čemu izalazak rezervnih igrača i klupe uopće nije sankcionisan, za razliku od situacije kada je igrač Slobode kažnjen zbog proslavljanja gola na utakmici protiv FK Sarajevo na Stadionu Tušanj.

Fudbaleri Željezničara u subotu uvečer na Grbavici su savladali Slobodu rezultatom 4:2, a prema stručnim analizama prikazanim u medijima, glavni sudija Dragan Petrović svojim odlukama uveliko je uticao na konačan rezultat utakmice. Posebno se zamjeraju sporne situacije kod drugog i četvrtog gola domaće ekipe. Prije nego je Lendrić pogodio mrežu Hadžića, očigledno je da je Zeba smirio loptu rukom, što sudija Petrović nije sankcionisao, a četvrtom golu Željezničara prethodila je situacija kada je nakon duela sa Musom Muhamedom na terenu ostao ležati mladi Todorović sa razbijenom jagodicom. Naime, Petrović je dosudio prekršaj za domaću ekipu, Musa je proslijedio loptu prema Staniću koji je postigao prekrasan gol za vodstvo Plavih od 4:2.

FK Sloboda Tuzla čine mladi bosanskohercegovački igrači koji su potencijalni budući reprezentativci BiH, a pogrešne sudijske odluke sigurno imaju negativan uticaj na mlade igrače i njihov dalji razvoj, kao i na publiku i njihov odziv na utakmicama. Krajnje vrijeme je da se prestane sa praksom lošeg suđenja i favorizovanja pojedinih ekipa, a iz FK Sloboda Tuzla se nadaju da veliki broj sudijskih odluka na štetu gostujuće ekipe na utakmici između Željezničara i Slobode nisu namjerne te pozivaju da konačan sud o spornim situacijama dadnu osobe koje su nadležne, što će biti dobrobit za bosanskohercegovački fudbal.

Nakon utakmice u Sarajevu i poraza fudbalera Slobode u medijima se oglasio i šef stručnog štaba FK Sloboda, Vlado Jagodić koji je rekao:

-Mi smo loše igrali u prvom poluvremenu, ali imali smo 3:2 i šansu za dobar rezultat, međutim nije bilo fair-playa kod četvrtog gola i desilo se to što se desilo. Mi nastavljamo kroz Ligu prvaka da napredujemo i da u narednoj sezoni pariramo protivnicma u svim segmentima igre, rekao je Vlado Jagodić.

Sloboda nastavlja takmičenje u Ligi za prvaka u srijedu, 5. aprila 2017. godine kada će na Tušnju odmjeriti snage protiv FK Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,