Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najmlađi fudbaler Slobode na Evropskom prvenstvu U17: Njemačka je favorit, ali mi očekujemo da prođemo grupu

Preuzmite sliku

Prije nekoliko dana u Zagrebu je održan žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo 2017. za mušku ”U-17” selekciju za koju nastupa Slobodin Eldin Omerović.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine smještena je u grupu C gdje će za protivnike imati Srbiju, Republiku Irsku i Njemačku, a grupu je prokomentarisao selektor kadeteske reprezentacije Sakib Malkočević.

-Na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika. Svaka ekipa koja je ostvarila plasman ima kvalitet, a što se naše grupe tiče, mogli smo proći bolje i lošije. Irska i Njemačka su lako prošle kroz elitni krug kvalifikacija, sa po 3 pobjede. Selekciju Srbije najbolje poznajemo jer smo igrali sa njima prijateljske utakmice. Teško će biti, to znamo, ali vidjet ćemo šta će se dogoditi. Relativno sam zadovoljan žrijebom, moglo je biti bolje, ali i gore. Bitno je da smo tamo, da se pripremimo i odigramo što bolje”, izjavio je Malkočević.

Kadet FK Sloboda Tuzla, Eldin Omerović svojim zalaganjem i dobrim igrama opravdao je poziv u kadetsku reprezetnaciju BiH, a u skoro svim kvalifikacionim utakmicama igrao je od prve minute.

-Iako je Njemačka favorit mi očekujemo da prođemo grupu. Mi smo ranije igrali protiv Srbije i protiv njih smo igrali dosta dobro, a protiv Irske nismo imali priliku da igramo, ali opet mislim da možemo napraviti povoljan rezultat, uzeti bodove što će nam omogućiti prolazak grupe, rekao je Omerović i dodao da je zadovoljan svojim nastupima u kadetskoj repreznetaciji.

-Jako sam zadovoljan svojim igrama, posebno jer sam u skoro svim utakmicama bio standardan igrač i igrao od prve minute. Stekao sam jako veliko iskustvo, mnogo sam naučio i mnogo mi znači nastup za kadetsku reprezentaciju BiH jer mislim da je za svakog fudbalera najveće priznanje je nositi dres svoje države.

Podsjetimo, Omerović je nedavno sa FK Sloboda potpisao svoj prvi profesionalni ugovor čime je postao najmlađi fudbaler u timu Vlade Jagodića, jer ima samo 16. godina.

  • Utakmice grupne faze se igraju se od 3. do 10. maja na stadionima u Zaprešiću, Lučkom, Velikoj Gorici, Sesvetama, Varaždinu, Rijevici i Kostreni, a četvrtfinalne utakmice će biti odigrane 12. i 13. maja (Zaprešić, Velika Gorica, Varaždin), polufinale je na rasporedu 16. maja (Zaprešić, Varaždin), dok je finale zakazano za 19. maj (Varaždin). (fksloboda.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje