Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najbolji meč ove sezone: Sloboda uvjerljivo savladala Vitez na Tušnju (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas su na stadionu Tušanj, u okviru 15. kola BHT Premijer lige savladali ekipu Viteza rezultatom 4:0.

Nakon remija protiv Krupe u prošlom kolu, Sloboda je danas bila uvjerljiva protiv ,,fenjeraša” Viteza i zasluženo slavila visoku pobjedu.

Sjajno otvaranje utakmice iskoristio je mladi Smajić, koji se nakon kornera najbolje snalazi i postiže svoj novi pogodak u dresu Slobode. Nakon novog kornera u 12. minuti Ordagić je prebacio loptu za Škahića, koji pogađa za 2:0.

U drugom poluvremenu dominantna igra ekipe Slavka Petrovića rezultirala je novim golom. Igrala se 52. minuta kada je Osmanagić pogodio prečku, a sjajnim volej udarcem mladi Smajić postigao svoj drugi današnji pogodak. Članu U19 reprezentacije BiH ovo je treći gol u sezoni, čime je na listi najboljih strijelaca stigao najboljeg klupskog strijelca, Sulejmana Krpića, ove sezone.

Bio je ovo najbolji meč Slobode ove sezone, a sjajnu akciju u 71. minuti utakmice realizovao je Mehmedagić. Novu asistenciju upisao je Todorović. Do kraja susreta nije bilo promjena, pa je Sloboda sa tri boda preskočila GOŠK na tabeli i trenutno je na devetom mjestu sa 13 osvojenih bodova. Vitezu je ovo 11 poraz u sezoni i nalaze se na dnu tabele sa samo šest osvojenih bodova.

U narednom kolu Sloboda gostuje Zrinjskom, dok Vitez dočekuje Borac iz Banja Luke. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje