Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na zajedničkoj press konferenciji najavljena revanš utakmica Slobode i Sloge

Preuzmite sliku

Danas je u Tuzli na stadionu Tušanj održana zajednička press konferencija Slobode i Sloge povodom revanš utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine koja se igra sutra.

Predstavnicima medija obratili su se treneri obje ekipe Darko Vojvodić i Slavko Petrović kao i fudbaleri Stanko Ostojić (Sloga Simin Han) i Amer Osmanagić (FK Sloboda).

Trener Sloge, Darko Vojvodić je kazao kako sutra očekuje čvrstu utakmicu poput one što se odigrala na stadionu Bare i da njegovi fudbaleri bez obzira na konačni ishod zaslužuju svako poštovanje.

Stanko Ostojić također je svjestan da Slogu na Tušnju očekuje teška i neizvjesna utakmica ali se nada najmanje jednom postignutnom pogotku.

“Ukoliko nam se bude ukazala prilika mi ćemo sve napraviti i probati da damo taj jedan gol, a možda i dva, što da ne” – kazao je Ostojić.

Trener Slobode Slavko Petrović je kazao kako je njegova ekipa se vratila sa teškog gostovanja u Mostaru zbog kojeg su igrači dodatno umorni od puta.

“Danas je prvi trening nakon utakmice protiv Zrinjskog. Sve je spremno za utakmicu protiv Sloge i vjerujem da će svi igrači uložiti svoj maksimum na tom susretu kako bi Sloboda izborila plasman u polufinale” – kaže Slavko Petrović.

Amer Osmanagić je tokom press konferencije također istakao kako očekuje zahtjevnu utakmicu protiv Sloge na teškom terenu ali je i kazao kako su svi veoma svjesni važnosti prolaska u polufinale KUP takmičenja.

“Vjerujem da možemo ostvariti rezultat koji nas vodi dalje. Spremni smo za utakmicu protiv Sloge” – naglasio je Osmanagić.

Revanš utakmica KUP-a BiH između Slobode i Sloge igra se sutra od 13:00 sati na stadionu Tušanj u Tuzli. Pravdu na terenu dijelit će Haris Kaljanac iz Sarajeva. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,