Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na današnji dan prije 34 godine: Kad servira Šećerbegović, Sloboda – Željo 3:0

Preuzmite sliku

3. aprila 1983. godine na stadionu Tušanj pred oko 4.500 gledalaca snage su odmjerile ekipe Slobode i Željezničara.

Pobjedu su slavili fudbaleri Slobode rezultatom 3:0, a strijelci za Tuzlake bili su Kovačević, Cvjetković i Petrović. Igračem utakmice proglešan je Dževad Šećerbegović pa je tako jedan od naslova u novinama na današnji dan 4. aprila glasio “Kad servira Šećerbegović” uz nadnaslov “Nadahnuti strijelci Slobode izrešetali mrežu Željezničara.

  • Prema sportskom izvještaju sa ove utakmice u novinama prvih deset minuta padala je kiša, a obje ekipe su nastupile nekompletne. Sloboda je u prvih pola sata igre imala potpunu dominaciju na terenu uz šest izvedenih kornera i nekoliko stvorenih polušansi dok igrači Željezničara za to vrijeme nisu uspjeli uputiti niti jedan šut ka golu Omerovića.

    Preko Kovačevića koji je majstorski tukao glavom nakon kornera u 43. minuti Sloboda je došla do prednosti od 1:0. Samo minut nakon ove akcije domaći su udvostručili prednost preko Cvjetkovića, a Kovačević se tada našao u ulozi asistenta. Konačnih 3:0 postavio je Petrović nakon što je Šećerbegović po ko zna koji put predriblao nekoliko igrača Željezničara, zatim loptu dobacio do Petrovića koji je pogađa mrežu Željezničara.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje