Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić: “Sve je otvoreno, Sloboda može do oba trofeja a može ostati i bez Evrope” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Broje se posljednji sati do fudbalskog spektakla na Tušnju. Crveno – crni pred domaćom publikom u uzvrati polufinala Kupa BiH dočekuju ekipu Željezničara.

Prednost iz prvog meča (pobjeda Slobode 2:1) mogla bi biti presudna kod odluke ko od ljutih rivala odlazi u finale. Nakon poraza od Širokog Brijega u taboru našeg tima brzo su se okrenuli narednom velikom izazovu:

Klub koji igra veliki broj utakmica mora da se pripremi i za pobjede i za poraze. Jako teško je zadržati kontinuitet pobjeda. Ipak, bez obzira na ono što se desilo u nedjelju u prvenstvu, mi idemo dalje. Nemamo vremena ni radovati se ni tugovati. Želimo sutra da idemo u finale. Rezultat jeste dostižan, ali imamo snage da zadržimo prednost i prođemo dalje“, objašnjava šef struke Crveno – crnih.

Uoči derbija sa popularnim Plavim Musemić na raspolaganju ima većinu prvotimaca. U kombinacijama za prvih 11 biće i stoper Mehmedagić, a jedini na koga se neće računati je Haurdić koji nema pravo nastupa u Kupu. Već duže vremena odsutni su Škahić i Hamzabegović.

Musemić se dotakao i protivnika iz prijestolnice ustvrdivši da vrlo dobro zna koje su kvalitete Željezničara:

Sigurno je da su veoma kvalitetna ekipa. Ne ulazim u to kako će se postaviti na Tušnju, ali je sigurno da mi nećemo biti ekipa koja će se samo braniti i čuvati rezultat. Igraćemo kao što znamo. Što se tiče ovog takmičenja, mislim da smo imali najteže protivnike. Ako prođemo i Želju to znači da smo zaslužili finale, a tamo nam je svejedno protiv koga ćemo igrati“, zaključuje Musemić.

Jedna od glavnih uzdanica u timu Husrefa Musemića sjajni veznjak Amer Ordagić smatra da treba kapitalizirati sve što se do sada napravilo.

Najbolje ćemo protiv Željezničara vidjeti koliko smo se oporavili nakon poraza od Širokog. Nema tu puno vremena ni za radovanje ni za tugovanje. Došli smo dovdje, dosta dobrih stvari smo uradili i želimo kapitalizirati sve ono što smo do sada napravili. Daćemo sve od sebe da još jednom obradujemo naše sjajne navijače i proslavimo plasman u završnicu Kupa“, poručuje Ordagić.

Utakmica Sloboda – Željezničar igra se sutra (srijeda, 20. april) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 19:30 sati.

Svim članovima “UG Prijatelji FK Sloboda” biće omogućen besplatan ulaz uz važeću karticu iz 2016. godine dok sezonske karte FK Sloboda kao ni do sada neće biti važeće.

Svi navijači i simpatizeri Crveno – crnih ulaznice nabaviti u CD šopu “Mido” na Korzou (kod Sata). Cijena ulaznica je 10 KM za obje tribine (Zapad i Sjever). (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje