Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić planira od prve minute dati šansu Pršešu u veznom redu

Preuzmite sliku

Naredni protivnik fudbalerima Slobode biće zvornička Drina. Na stadionu Tušanj Crveno – crni su apsolutni favoriti u meču 27. kola BHT Premijer lige.

Mi smo apsolutni favoriti i od toga ne bježimo. Prihvatamo tu ulogu i nadam se da ćemo to i opravdati na terenu. Istina, protiv Drine neću računati na nekoliko prvotimaca, ali mi u ekipi imamo dovoljan broj fudbalera koji mogu zamijeniti odsutne“, istakao je na današnjoj konferenciji za medije Husref Musemić, šef struke Crveno – crnih.

Protiv Zvorničana neće igrati kartonirani Ivetić i Veselinović, a najvjerovatnije je da će meč propustiti i povrijeđeni Ordagić i Stjepanović. Musemić planira od prve minute dati šansu Pršešu u veznom redu, te još nekolicini rezervista.

Šef struke našeg tima naglašava da je vrijeme između utakmica protiv Olimpica i Drine dobro iskorišteno za sve ono što Crveno – crne očekuje u narednom periodu.

Već u srijedu idemo Travniku i pred nama je ponovo gust raspored. U 15 dana odigraćemo pet utakmica. Što se prvenstva tiče, u zadnja četiri kola sve je otvoreno i moguće. Možemo ostati bez Evrope, ali i osvojiti duplu krunu. Ko preživi pričaće“, zaključuje Musemić.

Iako je iza našeg tima period teških mečeva u zgusnutom vremenskom rasporedu, tim se do utakmice sa Drinom uspio odmoriti i osvježiti.

Samir Merzić na Tušanj je došao bez mnogo pompe, no iskusni tridesetjednogodišnji igrač odbrane i sredine terena brzo se uklopio u crveno – crni tim.

Atmosfera u svlačionici je izvrsna i svi jedva čekamo da počne utakmica. Poštujemo Drinu kao protivnika, no mi smo fokusirani na našu igru i razmišljamo samo o tome da osvojimo nova tri boda. Pozvao bih navijače da nas i ovoga puta podrže jer to nam mnogo znači“, poručio je Merzić.

Svojim iskustvom i hladnokrvnošću Merzić je unio dosta mirnoće u igru našeg tima, a upravo takav profil igrača trebao je Musemiću u proljetnoj polusezoni. Mostarac bi protiv Drine trebao zauzeti mjesto zadnjeg veznog, poziciju na kojoj je pokazao da se sjajno snalazi. Posebno protiv jakih timova.

Dodajmo da će se pred početak sutrašnje utakmice publici na Tušnju predstaviti svi klubovi RSD Sloboda. Defile crveno – crne porodice započeće od 17:15 sati.

Utakmica Sloboda – Drina igra se sutra (subota, 30. april) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 18 sati. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,